Skip to content
București Știri locale

Bucureşti: Firea spune că, în 2 ani, 200 de clădiri au fost puse în siguranţă şi alte 10 au fost consolidate

Inquam Photo / Octav Ganea

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, afirmă, cu ocazia intrării într-un proces de consilidare a clădirii în care funcţionează Club A şi Cafe Godot, de pe strada Blănari, că în ultimii 2 ani echipa sa a pus în siguranţă 200 de imobile şi alte 10 au fost consolidate.

Am început această lucrare mult-aşteptată! Locatarii sunt în curs de relocare. Din ‘89 şi până acum 2 ani, s-au consolidat DOAR 20 de clădiri cu bulină. Iar echipa mea, în doar 2 ani, a pus în siguranţă 200 de imobile, a consolidat 10 clădiri, 10 faţade şi se lucrează în alte zeci. Continuăm programul amplu de reducere a riscului seismic, început în anul 2016 la iniţiativa mea. Echipa de la Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a început deja relocarea tuturor proprietarilor din alte două imobile pericol public. Unul dintre ele este blocul din strada Blănari nr. 14, unde funcţionează celebrul Club A dar şi Cafe Godot. Intră în consolidare după ce în ultimii ani i s-a schimbat încadrarea seismică de mai multe ori, unii considerând riscul seismic o joacă. Ultima expertiză, din anul 2018, a confirmat că imobilul cu 40 de apartamente este pericol public, încadrat în clasa I de risc seismic. Colegii mei au iniţiat în SICAP o procedură de achiziţie publică pentru a proiectare şi execuţie iar contractul a fost semnat cu un antreprenor privat”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Clădirea în care funcţionează Club A şi Cafe Godot (Blănari nr. 14) şi cea din Strada Baltagului nr. 17 au intrat în proces de consolidare, alături de alte clădiri cu risc seismic din Capitală, a anunţat luni Primăria Municipiului Bucureşti.

Locatarii din blocul vechi de peste 85 de ani sunt relocaţi deja în apartamentele de necesitate, costurile fiind suportate de primărie.

În paralel, au început procedurile de mutare a proprietarilor din strada Baltagului nr. 17. Toate cele 12 familii vor locui în apartamente de necesitate pe toată durata lucrărilor de consolidare.

De asemenea, Administratia pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a atribuit alte patru contracte pentru reproiectarea lucrărilor de consolidare. Imobilele vizate sunt toate încadrate în clasa I de risc seismic: Bd. Carol I nr. 63, Bd. Nicolae Bălcescu nr. 32-34, strada Batiştei nr. 5 şi Calea Victoriei nr. 101.

De asemenea, sunt în pregătire documentele pentru atribuirea contractelor de reproiectare în cazul clădirilor din strada Boteanu nr. 3A+B şi strada Franceză nr. 9.

Pentru aceste imobile au fost realizate şi proceduri de expropriere în cazul proprietarilor care au refuzat consolidarea.

Au fost deja aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru realizarea lucrărilor de consolidare în cazul clădirilor din strada Mihai Vodă nr. 13 şi strada Sf. Vineri nr. 7. Se lucrează acum la documentaţia pentru achiziţia lucrărilor de proiectare, a mai anunţat Primăria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *