Skip to content
București Știri locale

Bucureşti: Gabriela Firea anunţă lansarea “celei mai complexe platforme digitale din administraţie”

Inquam Photos / George Călin

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri că instituţia pe care o conduce a lansat „cea mai complexă platformă digitală din administraţie„, după ce Bucureştiul „a fost privat zeci de ani” de utilizarea tehnologiilor smart.

De astăzi, bucureştenii pot interacţiona online cu Primăria Capitalei mult mai facil şi inclusiv de pe telefonul mobil. Astfel, aceştia pot face plăţi online prin intermediul noii platforme, pot depune cereri în format electronic, pot verifica stadiul rezolvării cererilor sau pot accesa mult mai facil date despre oraş. Platforma a fost construită de Compania Municipală Tehnologia Informaţiei Bucureşti, are la bază cele mai noi tehnologii în domeniu şi va facilita interacţiunea dintre administraţie şi cetăţeni. Vechiul site avea mai bine de 20 de ani„, a precizat Firea, conform unui comunicat al primăriei.

Primăria Capitalei a anunţat lansarea unei platforme web (www.pmb.ro) care permite plăţi online, depunerea cererilor în format electronic, verificarea stadiului rezolvării cererilor sau accesarea mai facilă a datelor despre oraş.

Astfel, noua platformă permite plata online direct în site a taxelor pentru obţinerea unor documente precum: autorizaţie de construire pentru clădiri rezidenţiale, autorizaţie pentru transport în regim de taxi, autorizaţie de acces autovehicule, autorizaţie de transport de persoane, autorizaţie de transport de bunuri, certificat de urbanism: „Toate plăţile sunt securizate şi beneficiază de cele mai noi tehnologii pentru criptare„.

Platforma mai permite depunerea online a documentelor, accesarea tuturor formularelor tipizate sau verificarea stadiului rezolvării unei cererii. Sunt accesibile: hotărâri ale CGMB, dispoziţii ale primarului general, transmisii live ale şedinţelor Consiliului General.

Platforma conţine informaţii, actualizate în timp real, grupate în două categorii: site-ul principal (destinat interacţiunii dintre cetăţean şi administraţie) şi „Oraşul” – site cu informaţii despre calendarul evenimentelor şi al instituţiilor de cultură, mobilitate, sănătate, hărţi interactive, banca de date urbană.

Costul pentru dezvoltarea platformei web a fost de 129.000 lei fără TVA. De asemenea PMB reaminteşte că în actualul mandat au fost lansate instrumente informatice precum: Info Transport Bucureşti, BPAY (pentru achiziţionarea titlurilor de călătorie cu cardul de credit sau de debit, Mastercard sau Visa), plata cu cardul bancar contactless pe liniile Expres şi în toate autobuzele recent achiziţionate; Trafic Alert Bucureşti, Parking Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *