Skip to content
București Știri locale

Bucureşti: Masca de protecţie nu va fi obligatorie în şcoli, asigură prefectul Greblă

Inquam Photos/Octav Ganea

Numărul cazurilor de COVID e în creștere, iar începutul anului școlar se apropie. Prefectul Capitalei, Toni Grelă, dă asigurări că masca nu va fi obligatorie în şcoli, şi nici nu vor fi luate măsuri sanitare speciale.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății recomanda purtarea măștii în clase, iar studiile arată că sechelele lăsate de COVID sunt prezente chiar și după doi ani de la îmbolnăvire.

Prefectul a avut o întâlnire cu secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, pentru a verifica statutul unităţilor de învăţământ din Bucureşti, cu două săptămâni înainte de începerea anului şcolar, potrivit euronews.ro.

„Nu va fi obligatorie purtarea măştii în niciun caz, pe ceea ce ştim astăzi”.

Întrebat dacă vor fi luate măsuri sanitare în contextul în care creşte numărul cazurilor de COVID-19 în România, prefectul Capitalei a spus că „nu, nu am discutat acest aspect, dar după părerea mea nu avem un val îngrijorător pentru vreo epidemie, vor fi făcute acţiunile obişnuite de dezinsecţie, de dezinfecţie la unităţile şcolare, însă alte măsuri suplimentare nu are nimeni în vedere pentru începerea anului şcolar, sperăm să înceapă în condiţii cât mai normal posibile”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *