Bucureşti: Nicuşor Dan deloc îngrijorat de datoriile imense ale Termoenergetica – O chestiune tehnică

nicusor dan
Primaria Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că a primit o scrisoare din partea ministrului Energiei, liberalul Sebastian Burduja, document prin care ministrul ”îşi exprimă îngrijorarea” cu privire la datoria pe care compania municipalităţii Termoenergetica o are către compania ministerului Elcen. Dan explică faptul că municipalitatea are bani să plătească datoria, dar că plata a întârziat din motive ”tehnice”.

Compania Termoenergetica a acumulat datorii de peste 1 miliard de lei şi riscă insolvenţa.

”Am de la domnul Burduja o scrisoare în care domnia sa îşi exprimă îngrijorarea cu privire la datoria pe care compania noastră Termoenergetica o are către compania statului român în subordinea Ministerului Energiei Elcen. După cum ştiţi, asta este o problemă veche, care ne-a preocupat, pentru care Guvernul României ne-a dat un împrumut la sfârşitul anului 2022, adică ne-a permis să ne ducem pe piaţă, să ne împrumutăm de 500 de milioane de lei. Nu e o chestiune financiară, e o chestiune tehnică, sunt nişte mecanisme prin care aşa-numitele pierderi care sunt economice, tehnice ş.a.m.d. pe care operatorul nostru Termoenergetica le înregistrează şi există nişte mecanisme prin care Primăria poate să compenseze aceste pierderi. Noi, în momentul de faţă, faţă de Termoenergetica suntem cu plăţile la zi. Termoenergetica are datorii de câteva sute de milioane către Elcen şi aceste sute de milioane pot să fie plătite de către Primărie, care are disponibilitatea şi banii să le plătească, numai că mecanismele tehnice de plată încă durează. Deci este o chestiune tehnică”, a explicat Nicuşor Dan, miercuri seară, la Digi 24.

El a adăugat că nu are ”nicio problemă” cu ministrul Energiei şi că, de la începutul mandatului său, a avut cu Burduja, care este şi preşedinte al filialei PNL Sector 1, mai multe ”discuţii tehnice” pe chestiuni care vizau acest sector, scrie news.ro.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL