Bucureşti: Patru bărbaţi, reţinuţi pentru furtul unui seif cu bijuterii şi ceasuri de lux

Sursa foto: Pixabay

Patru bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii din Capitală, în urma unor percheziţii într-un dosar în care se fac cercetări privind furtul unui seif cu bijuterii, ceasuri de lux şi ceasuri vechi, dintr-o locuinţă din Sectorul 4. Nepotul bărbatului păgubit este suspectat că s-a înţeles cu alţi trei bărbaţi şi ar fi înscenat un accident cu maşina victimei, timp în care seiful a fost furat, golit şi aruncat într-un lac de acumulare din Giurgiu. Prejudiciul este de aproximativ 70.000 de euro.

Poliţia Capitalei a anunţat, joi, că poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 4 au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal deschis pentru furt calificat, prejudiciul fiind de aproximativ 70.000 de euro.

Astfel, Secţia 14 Poliţie a fost sesizată, în 6 ianuarie, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, din locuinţa sa situată în Sectorul 4 i-ar fi fost sustras un seif metalic, care conţinea bijuterii, ceasuri de lux, ceasuri vechi de valoare şi mai multe sume, în lei şi valută, precum şi diverse acte.

Cazul a fost preluat de către Serviciul de Investigaţii Criminale – Sector 4, iar în urma cercetărilor şi investigaţiilor s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârşită de patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani.

”Probatoriul administrat a relevat faptul că, la data de 6 ianuarie 2024, bărbatul de 26 de ani, după o înţelegere prealabilă cu ceilalţi trei bănuiţi, privind înscenarea unui accident cu autoturismul victimei, s-ar fi deplasat la locuinţa acesteia, din Sectorul 4, moment în care, bărbatul de 40 de ani ar fi înscenat accidentul şi ar fi sunat victima, chemând-o la maşină. Ulterior, bănuiţii s-ar fi deplasat într-o localitate din judeţul Ilfov, unde ar fi tăiat seiful, apoi şi-ar fi însuşit bunurile şi documentele din interior, celelalte fiind aruncate într-un lac de acumulare dintr-un judeţ apropiat”, a arătat Poliţia.

Miercuri, au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate ceasurile şi documentele sustrase din seif.

De asemenea, a fost identificată o societate comercială la care bănuiţii ar fi introdus bunurile sustrase, în regim de amanet.

Suspecţii au fost duşi la audieri, iar ulterior au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigaţii Criminale – Sector 4,  sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 pentru furt calificat.

Potrivit unor surse judiciare, unul dintre suspecţi este Gavrilă Eugen Alexandru, în vârstă 26 de ani, nepotul persoanei vătămate. Seiful a fost aruncat într un lac de acumulare din municipiul Mihăileşti, judeţul Giurgiu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: