Skip to content
București Știri locale

Bucureşti: Primăria Capitalei vrea să modernizeze autobuzele vechi cu bani de la Ministerul Mediului

facebook

Primăria Capitalei nu vrea să renunțe la autobuzele care circulă pe străzile orașului de 14 ani. A găsit în schimb o soluție ca să le mai folosească încă 7 ani: le va da o nouă înfățișare și le va face mai puțin poluante. Cum e posibil? Va trece o parte din flotă pe gaz. Prototipul va fi gata în august, spune municipalitatea, care speră să obțină finanțare de la Ministerul Mediului. Un lucru imposibil însă anul acesta, pentru că banii au fost deja împărțiți altor proiecte, susţin, reprezentanții ministerului.

În momentul în care facem transformarea, toate părțile care vor avea nevoie de modificări vor fi nou nouțe, primesc o garanție extinsă de 2 până la 5 ani. Autobuzele vor fi adaptate conform standardelor 2020, cele Euro 3 au trecut deja 150 dintre ele printr-o modernizare, le-am pus deja aer condiționat și cele care vor fi pe GNC vor avea aer condiționat.”, a declarat Mihai Teodorescu, de la Direcția de Transporturi PMB.

Proiectul, care mai prevede si transformarea a 100 de autobuze în troleibuze are o valoare estimată de peste 150 de milioane de euro, bani pe care primăria spera să îi obțină de la Ministerul Mediului. Lucru imposibil însă anul acesta.

Noi le-am solicitat celor de la Primăria Capitalei un studiu de impact, având în vedere că nu a mai fost finanțat un astfel de proiect. L-am primit, vom analiza dacă este oportună finanțarea, evident cel mai devreme în bugetul de anul viitor, pentru că bugetul Fondului pentru Mediu de anul acesta este deja creionat”, a spus Mihai Drăgan, purtător de cuvânt Ministerul Mediului.

Un alt proiect prin care Primăria Capitalei încearcă să reducă poluarea din București este achiziționarea celor 130 de autobuze hibrid. Primele autobuze vor ajunge în oraș luna viitoare și vor circula pe liniile 105 și 131, scrie digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *