Skip to content
București Știri locale

Bucureşti: Primăria pune la dispoziție spații pentru supravegherea a 1.200 de copii în timpul vacanţei

graiul.ro

Părinții din București cu copii sub 12 ani care nu vor avea cu cine să îi lase în luna de vacanţă care începe vineri vor avea la dispoziție cinci spații unde vor putea fi supravegheaţi în total aproximativ 1.200 de copii, în perioada 12 – 23 aprilie, anunță primarul general Nicușor Dan.

Această soluție este doar pentru părinții care merg la serviciu, nu și pentru cei care lucrează de acasă. Potrivit lui Nicușor Dan, timp de două săptămâni, între 12 și 23 aprilie (perioadă de vacanță suplimentară față de vacanța școlară inițială), primăria va pune la dispoziție 5 spații unde vor putea fi supravegheați în total circa 1.200 de copii.

Locațiile sunt:

Muzeul Copiilor (situat în sectorul 3, pe Bulevardul Decebal),
Hub-ul educațional Proedus de la AFI Cotroceni (la limita dintre sectoarele 5 și 6),
Opera Comică pentru Copii (pe Calea Giulești, în sectorul 6),
Sala Palatului (sectorul 1, un spațiu adiacent)
Sediul Corului Național de Cameră Madrigal (în sectorul 4).

Copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat în lucrul cu ei, dar și de activități educaționale – jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciții de dezvoltare personală, spune Nicușor Dan. El precizează că vor fi respectate riguros măsurile de protecție anti-COVID-19, copiii urmând să poarte mască și fiind împărțiți în grupe mici, cu asigurarea distanțării necesare între ei.

Nicușor Dan mai spune că această soluție este deschisă copiilor cu ambii părinți la serviciu în această perioadă (deci părinți care nu sunt în telemuncă), precum și copiilor din familii monoparentale, ai căror părinți sunt și ei la serviciu. Informații suplimentare despre program vor fi postate în zilele următoare pe site-urile PMB, Proedus și Operei Comice pentru Copii.

Copiii de grădiniță și elevii vor fi în vacanță din 2 aprilie până în 4 mai. Vor face excepție elevii claselor a VIII-a și a XII-a, care vor avea vacanțele stabilite inițial și care vor face ore online în perioada 12 – 30 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *