Skip to content
Știri locale

Bucureşti: Primăria Sectorului 4 construieşte o unitate de pompieri de 4,9 milioane de lei

Inquam Photos / George Calin

Primăria Sectorului 4 construieşte o unitate de pompieri pe strada Perşani, se arată într-un comunicat al autorităţii locale.

Primăria Sectorului 4 construieşte cea mai modernă unitate de intervenţie pentru situaţii de urgenţă din România, ce va oferi angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISU-BIF) condiţii de lucru la cele mai înalte standarde în domeniu. Unitatea va deservi partea de sud a Sectorului 4, o parte din Sectorul 5, dar şi o porţiune importantă a judeţului Ilfov. Astfel, timpul de intervenţie, atât al autospecialelor de pompieri, cât şi al ambulanţelor SMURD, se va reduce considerabil„, informează Primăria Sectorului 4.

Clădirea noii unităţi ISU va găzdui trei autospeciale de intervenţie în caz de calamitate, între care şi o ambulanţă, precum şi spaţii administrative pentru angajaţii ISU Bucureşti-Ilfov, precum birouri, dormitoare, bucătărie, sală de mese, alte spaţii tehnice şi vestiare. Unitatea va avea, de asemenea, şi o componentă educaţională, în sensul că la parterul clădirii vor fi amenajate trei săli de curs unde copiii şi tinerii Sectorului 4 vor fi instruiţi în vederea consolidării cunoştiinţelor privind modul de comportament în cazul unor situaţii de urgenţă.

Unitatea va avea aproape 1.100 de metri pătraţi, dispuşi pe un regim de înălţime P+1 şi va rezulta ca urmare a demolării ruinelor vechi de peste 75 de ani, existente în acest moment pe terenul din strada Perşani nr. 2.

Costurile de construire a unităţii de pompieri din strada Perşani nr. 2 se ridică la 4,9 milioane de lei şi vor fi suportate din bugetul local al Sectorului 4.

Noua unitate ISU face parte din sistemul integrat privind siguranţa şi sănătatea oamenilor, sistem construit exclusiv de Primăria Sectorului 4. Acesta cuprinde unitatea de pompieri, staţia de descarcerare, Unitatea de Primiri-Urgenţe de la Spitalul ‘Bagdasar-Arseni’ şi secţia de arşi din incinta aceleiaşi unităţi medicale„, se mai arată în documentul Primăriei Sectorului 4.

4 comentarii la “Bucureşti: Primăria Sectorului 4 construieşte o unitate de pompieri de 4,9 milioane de lei

  1. Viziune și determinare, atragere de fonduri și iată că se poate să ai unitate de pompieri, staţie de descarcerare, aripă nouă de primiri-urgențe, secție de arși… Excelentă treabă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *