Skip to content
București Știri locale

București: Primele opt autobuze hibrid Mercedes Citaro au intrat marți pe traseu

facebook

Primele opt autobuze hibrid marca Mercedes Citaro cumpărate de Primăria București au intrat marți în traficul din Capitală, pe linia 131, potrivit unui comunicat al instituției.

Noile vehicule vor lega zona centrală a Capitalei de partea de nord, pe traseul Piaţa Romană – Calea Dorobanţi – Arcul de Triumf – Piaţa Presei – Complexul Comercial Băneasa.

Sunt primele opt din cele 130 de autobuze hibrid cumpărate cu fonduri europene.

Autobuzele sunt prevăzute cu funcții special destinate persoanelor cu dizabilități, au instalatie de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum si un sistem informatic performant care permite furnizarea informațiilor despre călătorie pasagerilor, în timp real .

Toate autobuzele hibrid vor fi livrate până în ianuarie 2021. Autobuzele au o capacitate de până la 100 de pasageri, 27 aşezaţi şi 65 în picioare. Noile autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid au o garanție de tip Full Warranty, de 8 ani şi 480.000 de km.

Valoarea întregului contract este de 195.268.331,70 lei, fără TVA. Finanțarea provine de la Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul ”Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *