Skip to content
București Știri locale

Bucureşti: Rata de incidență a infectărilor a scăzut sub 1,5 la mie. Comitetul pentru Situații de Urgență se reuneşte pentru relaxarea măsurilor

Inquam Photos/Octav Ganea

Rata de incidență a scăzut, marți, sub 1,5 la mie în București, conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, în acest moment înregistrându-se 1,49 la mie.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica anunţase că joi va fi convocată ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia se vor lua noi măsuri de relaxare.

Și eu mi-aș dori o periodă de relxare, dar trebuie să fim atenți în această perioadă. Am ajuns aproape de 1,5  și vom vedea dacă vom scădea sub pragul de 1,5 și vom observa timp de 48 de ore acest lucru. Să nu uităm că suntem la aproximativ 10 zile de la perioada de Paște, când lucrurile au fost un pic mai relaxate și sunt un pic temător că vom vedea o oarecare influență din acea zonă. Dacă lucrurile se vor menține pe trend descendent, atunci vom lua decizia de a relaxa un pic măsurile de siguranță, respectiv permiterea a 50% capacitate pentru săli de spectacole, pentru restaurante, s-ar putea organiza spectacole în regim drive-thru sau în aer liber cu până la 300 de spectatori. Trebuie să urmărim cu atenție situația”, a explicat Alin Stoica la B1TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *