Skip to content
București Știri locale

București: S-a redeschis digul Lacul Morii, după 8 luni de modernizări. Mii de oameni s-au adunat la inaugurare

Antena3

Miercuri, chiar de Ziua Internațională a Copilului, digul de pe Lacul Morii s-a redeschis publicului, potrivit antena3.

Digul de la Lacul Morii a fost transformat într-o promenadă modernă, iar publicul se poate bucura de cel mai frumos apus din București, au transmis edilii sectorului 6.

S-a tot amânat vreo 20 de ani, dacă ar fi să ne uităm în spate, acest proiect despre care cei din sectorul 6 spunea că era o maximă necesitate.

Începând de astăzi oamenii se pot bucura de această zonă de promenadă, iar pentru cei care vor să facă jogging, este amenajată o pistă de alergare cu un material special, astfel încât să fie și de durată.

Pe de altă parte, s-a vehiculat ideea în spațiul public și în mediul online că bicicliștii nu ar avea voie pe acest dig nou deschis astăzi. Ei bine, municipalitatea s-a gândit la treaba asta și a amenajat o pistă de bicicliști la baza digului, astfel încât să nu existe accidente. Tot pentru a evita accidentele, s-au montat și un gard despărțitor.

Câteva mii de persoane au venit începând cu ora 17:00 pe digul de la lacul Morii și încă se bucură de priveliște. Urmează și un concurs de concepte, astfel încât să se termine amenajarea întregii insule Lacul Morii. Cel mai probabil asta se va întâmpla undeva în aproximativ un an și jumătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *