Skip to content
București Știri locale

Bucureşti: Sute de blocuri din Drumul Taberei nu beneficiază de apă caldă la parametrii funcţionali

facebook/termoenergetica

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă, sâmbătă, că aproximativ 600 de blocuri din cartierul Drumul Taberei din Sectorul 6 al Capitalei nu beneficiază de apă caldă la parametrii funcţionali, atât din cauza unor probleme la reţeaua de distribuţie pe magistrala care alimentează cu agent termic din CET Grozăveşti, cât şi din cauza unor probleme de alimentare cu agent termic primar.

După iniţierea procedurilor de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucureşti, s-a trecut la funcţionarea în regim de vară, respectiv la alimentarea cu agent termic pentru apă caldă, prin două CET -uri (aparţinând Elcen), în loc de patru. După oprirea CTE Progresu şi a CTE Vest – în urma unei defecţiuni, alimentarea cu agent termic pentru tot Municipiul Bucureşti se realizează din CET Sud şi CET Grozăveşti”, a transmis, sâmbătă, Termoenergetica, într-un comunicat de presă, potrivit news.ro.

Potrivit documentului, în paralel cu modificarea ariilor de alimentare cu agent termic, pentru cartierul Drumul Taberei,  pe conducta magistrală (DN 700) care alimentează această zonă din CET Grozăveşti  – pusă în funcţiune în anul 1986, cu o vechime de peste 35 de ani – au fost efectuate în ultimele zile lucrări pentru remedierea a două avarii care s-au produs consecutiv, în prezent fiind în desfăşurare lucrări în zona statuii Leu, la intersecţia bulevardelor Geniului cu Iuliu Maniu.

Termenul estimat pentru remedierea problemelor este 11 aprilie 2022, ora 23.30. Referitor la acest subiect, este important de subliniat faptul că, din cauza stării de degradare a conductelor de termoficare, estimarea finalizării lucrărilor şi repunerea efectivă a sistemului în funcţiune a devenit, în ultima perioadă, aproape imposibil de făcut. În majoritatea cazurilor, după terminarea lucrărilor, la repornirea sistemului, apar noi avarii (spărturi), acesta fiind motivul principal pentru care termenele sunt prelungite”, a mai transmis compania.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru finalizarea lucrărilor.

Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *