Bucureşti: Taximetrişti sancţionaţi pentru că au refuzat cursa ori au negociat tariful; 25 de amenzi în trei ore

Poliția Locală București / Facebook
Poliția Locală București / Facebook

Poliţia Locală a Capitalei a verificat dacă taximetriştii refuză cursele sau negociază tarifele şi au aplicat 25 de sancţiuni în decurs de trei ore.

Acţiunea s-a desfăşurat în cursul zilei de joi, simultan în mai multe zone ale Bucureştiului, cu predilecţie în zona marilor spitale, informează Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, pe Facebook.

Poliţiştii locali au acţionat împreună cu agenţi ai Brigăzii Rutiere Bucureşti, comisari ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului şi cu echipaje mobile ale Registrului Auto Român.

„În decurs de numai trei ore, au fost aplicate 25 de sancţiuni în valoare totală de 48.020 lei”, transmite sursa citată.

Poliţia Locală Bucureşti menţionează că va continua acţiunile de prevenţie şi combatere a neregulilor din domeniul taximetriei, astfel încât consumatorii să poată beneficia de prestaţii de calitate.

Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti (DGPLCMB) îi îndeamnă pe cetăţeni să refuze achitarea contravalorii unei curse care nu este înregistrată pe aparatul de taxat şi pentru care nu este eliberat bon fiscal. Totodată, cei care apelează la servicii de taximetrie sunt sfătuiţi să nu accepte negocierea tarifului sau preţuri impuse.

Pentru semnalarea unor astfel de practici, DGPLCMB pune la dispoziţie numărul de dispecerat 021.9752, disponibil permanent.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL