Skip to content
Societate

Bucureşti: Unităţile de învăţământ din Sectorul 4, păzite de agenți de poliție instruiți să intervină în cazuri de urgență

Facebook
" "

Pentru al treilea an consecutiv, școlile și liceele din Sectorul 4 vor fi supravegheate în permanență de Patrula Școlară, o structură specială, formată din agenți ai Poliției Locale, care se vor ocupa exclusiv de siguranța copiilor, atât în timpul orelor de curs cât și după terminarea acestora. Mai mult, având în vedere contextul epidemiologic în care va începe noul an școlar, polițiștii locali au fost deja intruiți să intervină și în cazuri de urgență.

Astfel, peste 30 de echipaje de poliție, însemnând 76 de agenți de securitate, având în dotare 38 de mașini, inscripționate cu însemnele Poliției Locale cât și cu cele specifice Patrulei Școlare, vor acționa in permanență, în fiecare zi, în perimetrul celor 41 de școli și licee din sector, în timpul orelor de curs si după terminarea lor, pentru monitorizarea și supravegherea activităților desfășurate în curtea și în zona adiacentă a unităților de învățământ și implicit, pentru luarea unor măsuri de urgență, în cazul producerii unor situații deosebite, care ar putea pune în pericol sănătatea elevilor și a cadrelor didactice.

" "
" "

Mai mult, echipajele de poliție vor interveni pentru respectarea regulilor de circulație și evitarea accidentelor în apropierea școlilor și liceelor, pentru înlăturarea, acolo unde este cazul, a comerțului stradal neautorizat din apropierea unitaților de învațamânt, pentru păstrarea curațeniei, și foarte important, pentru păstrarea unei distanțe corespunzatoare și evitarea aglomerării, ca măsură de prevenire a răspândirii îmbolnăvirii cu COVID-19.

Cele 59 de unități școlare din Sectorul 4 au fost amenajate pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2 și îi așteaptă, mâine, pe cei peste 40.000 de elevi pentru un nou an școlar.

Multa așteptata dată, dar și atât de temută, a sosit. Mâine, elevii se întorc la școală.

Cât de pregătiți sunt părinții și copiii pentru a se reîntoarce în clase? Cât de pregătite sunt școlile pentru a-i primi pe copii în condiții de sigurantă?

Sunt întrebări la care doar zilele următoare și evoluția îmbolnăvirilor de COVID-19 vot putea să dea răspunsurile corecte. Deocamdată Ministerul Educației încă se bâlbâie, Ministerul Sănătății dă recomandări, administrațiile locale iau măsuri concrete.

Primarii sunt conștienți că ei au toată responsabilitatea asigurării tuturor condițiilor sanitare și de igienă în grădinițe, școli și licee, dar și pentru sănătatea copiilor care trec pragurile unităților de învățământ, dar și pentru cadrele didactice și auxiliare.

În Sectorul 4 din Capitală în toate unitățile educaționale este fierbere mare. Se pun la punct ultimele retușuri, se fac ultimele aranjamente, astfel încât, mâine, 14 septembrie, toți copiii care vin la școală să aibă asigurate toate condițiile de protejare împotriva COVID-19.

Toate cele 59 de unități școlare din Sectorul 4 au fost dezinfectate și amenajate pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2. S-a adoptat un Regulament de conduită pe perioada pandemiei SARS-CoV-2 iar cadrele didactice au participat la cursuri de instruire.

Vreau să facem tot ce e posibil, pentru a fi alături de părinți și de copii, pentru a reuși să limităm extinderea infecției. Efortul de combatere a acestui virus este unul comun și fac apel la conștiința părinților de a lucra alături de noi pentru o bună educare a copiilor. Mai mult, prin colaborarea pe care Sectorul 4 o are cu municipalitatea, am primit asigurarea ca fiecare școală va avea un cadru medical, care să asigure triajul copiilor. Însă, repet, fiecare dintre noi noi este obligatoriu să fie responsabil„, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Primăria Sectorului 4 a achiziționat kit-uri sanitare pentru fiecare clasă, compuse din măști de protecție, dezinfectanți, șervețele. Au fost achiziționate peste 150.000 de măști de protecție, 200.000 de teste gratuite pentru elevii și cadrele didactice din școlile și liceele din Sectorul 4, 5.000 de tablete, care vor avea regimul cărților de la bibliotecă, pentru elevii care vor fi nevoiți să urmeze cursuri online.

Au fost reconfigurate sălile de clasă, în vederea respectării unei distanțe de siguranță între elevi, prin montarea separatoarelor din plexiglas pe pupitrele copiilor și crearea unor circuite separate pentru accesul acestora în școli și licee.

Cuvântul cel mai important al acestei perioade este siguranța și, tocmai de aceea Sectorul 4, împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și cu Direcția de Sănătate Publică, s-a străduit să pună la punct toate lucrurile, astfel încât începerea anului școlar să aibă loc în condiții de siguranță. Ca atare, la nivelul Sectorului 4, toții copii din clasele 0 – 4 vor putea să meargă în totalitate la școală, Sectorul 4 asigurând tot ceea ce este necesar desfașurării procesului didactic.

Avem kit sanitar pentru fiecare clasă, avem măști pentru toți copiii, avem dezinfectanți, separatoare din plexiglas pe pupitre. Mai mult, toate școlile din Sectorul 4 au un abonament la internet, iar în zilele următoare, vom continua să montăm camere web și să suplimentăm puterea internetului, acolo unde este cazul.

Copiii sectorului 4 revin de mâine la cursuri, în deplină siguranță.Pe lângă măsurile ce țin de prevenirea răspândirii Covid19, polițiști locali vor asigura paza unităților de învățământ din sectorul 4. #haicasepoate #totulpentruoameni #danielbaluta

Publicată de Daniel Băluță pe Duminică, 13 septembrie 2020

Totodată, din punct de vedere al siguranței școlii și al accesului în unitățile de învățământ, suntem în al treilea an de funcționare a unei structuri a Poliției Locale, deosebit de importante, și anume Patrula Școlară. Și în acest an, cele 41 de unități de învățământ vor avea patrule în interiorul școlii, iar în exterior, alte patrule vor asigura inclusiv traversarea elevilor, acolo undee ste cazul. Împreună cu cadrele didactice, aceste patrule vor asigura distanțarea fizică, în acest context în care ne aflăm și în care părinții, copiii, cadrele didactice și autoritățile trebuie să funcționeze ca o echipă”, a mai declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Potrivit datelor Poliției Capitalei, pentru perioada 2015-2020, şcolile din Sectorul 4 au fost în topul celor mai sigure unități de învățământ din Bucuresti, fapt ce se datorează, în mare măsură, și celor peste 10.000 de misiuni specifice, pe care Patrula Școlară le are la activ în cei doi ani de la înființare. Astfel, vor fi asigurate condiții de maximă siguranță pentru cei aproximativ 40 de mii de elevi care vor reveni de luni la cursuri.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *