Skip to content
București Știri locale

Bucureştiul, în alertă. Patru proteste anti-restricţii anti-COVID

Inquam Photos/George Calin
" "

Mai multe adunări publice sunt anunţate sâmbătă în Capitală. Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti precizează, într-un comunicat, că participanţii trebuie să păstreze distanţa fizică faţă de celelalte persoane şi să poarte în mod corespunzător masca sanitară de protecţie.

Sâmbătă, 20 martie a.c., în București, sunt anunțate mai multe adunări publice, organizate astfel:

" "
" "

* în Piaţa Universităţii – zona Fântâni, între orele 15,00 – 18,00;

* în alveola Parcului Izvor, în intervalul orar 18,30 – 22,00;

* în Piaţa Victoriei, între orele 14,00 – 17,30;

* în zona statuii Leu (intersecţia bd. Iuliu Maniu cu bd. Geniului), între orele 19,00 – 21,00.

Din motive de sănătate publică, păstraţi distanţa fizică faţă de celelalte persoane şi purtaţi în mod corespunzător masca sanitară de protecţie. Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a adunărilor publice, trebuie să manifestaţi paşnic şi civilizat, să vă delimitaţi de persoane care tulbură ordinea publică sau incită la violenţă şi să semnalaţi jandarmilor prezenţa în zonă a unor astfel de persoane„, precizează DGJMB.

Jandarmii bucureşteni reamintesc că, pe timpul stării de alertă, conform legii, numărul participanţilor la mitinguri sau demonstraţii trebuie să fie de maximum 100 de persoane.

Organizatorii acestor adunări publice au obligaţiile legale de a respecta locul şi intervalul orar de desfăşurare a activităţilor, precum şi celelalte norme de protecţie sanitară colectivă, în contextul epidemiologic actual.

Jandarmii vor fi prezenţi pe timpul desfăşurării acestor manifestaţii pentru a asigura măsurile de ordine publică, siguranţa participanţilor şi a celorlalţi cetăţeni, arată comunicatul DGJMB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *