Skip to content
București

Bucureștiul lui Firea: CIFRELE bătăii de joc de la RATB. Călătorii sunt lăsați să se sufoce

a1.ro

Bucureștiul lui Firea nu ratează nicio ocazie de a ne surprinde: vedeți mai jos CIFRELE bătăii de joc de la RATB. Călătorii sunt lăsați să se sufoce în mijloacele de transport în comun.

In conditiile in care Bucurestiul este deja sub avertizare cod galben de canicula, iar in urmatoarele zile temperatura va ajunge din nou pana la 40 de grade, multi dintre cei care se afla in Capitala se gandesc cum vor calatori cu mijloacele de transport in comun.

La solicitarea Ziare.com, RATB a transmis miercuri ca exista 512 autobuze dotate cu aer conditionat si doar 3 tramvaie, nu si vreun troleibuz, din parcul de inventar (total – n.red.) de 1.783 de vehicule (1.000 autobuze, 486 tramvaie si 297 troleibuze). In restul autobuzelor se asigura „aer conditionat doar in cabina conducatorului auto”.

Insa, dintre acele 512 autobuze, doar 420 sunt functionale in prezent, potrivit Biroului de presa al RATB.

„De la debutul sezonului cald, sunt asigurate in traseu in fiecare zi numarul maxim de autobuze disponibile tehnic.

Astfel, in prezent, se afla zilnic in traseu 420 de autobuze echipate cu instalatie de aer conditionat in salon in functiune, diferenta pana la 512 fiind autobuze in diverse stadii de revizii sau imobilizate pentru reparatii in urma unor tamponari, defectiuni, vandalisme etc.”, se arata in raspunsul primit.

In continuare, RATB precizeaza ca, in prezent, in traseu exista 1.182 de vehicule, acesta fiind numarul pentru perioada de vara, cand fluxul de calatori este redus. In ceea ce priveste numarul de vehicule la ora de varf pe perioada verii, acesta este de 1.177.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *