Skip to content
Politică

Bucureștiul lui Firea: groparul COSR, căptușit cu o sinecură

prosport.ro

Vă prezentăm, mai jos, cum merg treburile în Bucureștiul primarului Gabriela Firea. Vorbim acum despre groparul Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), căptușit cu o sinecură.

Alin Petrache a fost numit, marți, în funcția de director general interimar al Clubului Sportiv Municipal (CSM) București, chiar dacă a fost intens criticat – atât de presă, cât și de către sportivi – pentru prestația defectuoasă în fruntea COSR, responsabilă pentru rezultatele deloc onorabile la Jocurile Olimpice din Rio de Janeiro. CSM București se află în subordinea Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Informația a fost transmisă de către Biroul de presă al Primăriei Capitalei, prin intermediul unui comunicat citat de Agerpres.

Numirea vine în urma expirării perioadei de detașare a lui Bogdan Vasiliu de la Asociația Club Sportiv Metropolitan, unde era angajat ca antrenor de handbal, la conducerea CSM București. Bogdan Vasiliu a fost director general al CSM, cu delegație, în perioada 15 decembrie 2015 — 10 octombrie 2016.

„Este un moment important pentru mine. Obiectivul principal este acela de a transforma acest club în cea mai importantă instituție sportivă a țării. De asemenea, îmi doresc să promovăm sportul în rândul bucureștenilor și să reînviem forța sportivă a Capitalei. Clubul are performanțe la mai multe secții sportive, dar îmi doresc să aduc performanțe la toate sporturile”, a precizat Alin Petrache.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că Petrache este un director general „experimentat”, un manager sportiv care poate ridica nivelul clubului bucureștenilor.

„Experiența managerială a domnului Petrache va conta enorm. Sper că va transforma CSM București într-un club de valoare pentru sportul românesc, în care fiecare secție să fie o forță, cu rezultate de excepție. Sunt o ferventă susținătoare a sportului, atât a celui de masă, cât și a celui de mare performanță! Știu câtă muncă și sacrificii se află în spatele unei medalii strălucitoare, dar și că, fără sportul de masă, performanța ar avea de suferit. În calitate de primar general am încercat să atrag cât mai mulți copii și tineri către sport, prin acțiuni diverse care au avut mare succes în această vară. Dau doar două exemple: Sport pentru inima Capitalei și Deschidem curtea școlii, pe care le vom continua cu siguranță”, a afirmat Firea.

Alin Petrache a fost președinte al Federației Române de Rugby între 2009 și 2014 și președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român în perioada 2014 — 2016. El a fost căpitan al naționalei de rugby și a evoluat pentru cluburi din România, Franța și Anglia.

Pe Alin Petrache îl cunoașteți deja: PSnews.ro v-a prezentat, încă din august, cum s-a ales praful de COSR în mandatul lui.

CITIȚI ȘI: Cum a ajuns România rușinea Jocurilor Olimpice EXCLUSIV

În februarie 2015, jurnalistul Silviu Mănăstire devoala aspecte din trecutul lui Adrian Petrache, tatăl celui de mai sus.

CITIȚI ȘI: Silviu Mănăstire dezvăluie cine este personajul care dacă va fi reținut, România va face implozie. Fiul său face parte din Guvernul Ponta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *