Skip to content
Societate

Bucureștiul, mină de aur în domeniul locuințelor de lux: Care a fost cea mai vândută casă

Cele mai scumpe zece locuințe vândute anul trecut în București au o valoare cumulată de peste 17,3 milioane de euro, potrivit datelor colectate de principalii brokeri care intermediază vânzarea locuințelor de lux. Șapte dintre acestea sunt penthouse-uri din zone exclusiviste.

Anul trecut a fost estimat că vor livrate peste 14.000 de locuințe noi pe piața rezidențială din București și împrejurimi, un punct maxim înregistrat în istoria modernă a acestui sector economic, conform unui studiu realizat de compania de consultanță imobiliară Coldwell Banker.

Aproximativ 51,5% din ofertă se adresează segmentului denumit mass market, caracterizat de prețuri mici. Locuințele destinate clasei medii a populației reprezintă 46,3% din totalul prognozat, iar restul de 2,2% se referă la piața de locuințe de lux, scrie profit.

Prețurile medii la care au fost vândute apartamente din această ultimă categorie pe parcursul anului trecut au variat între 2.000 și 2.800 de euro/metru pătrat construit, fiind cu circa 20% mai mici față de perioada de vârf atinsă în 2007-2008.

Cea mai scumpă proprietate vândută este un penthouse amplasat în proiectul One Herăstrău Park. Detaliile despre acest apartament sunt reduse, deoarece vânzătorul a semnat un acord de confidențialitate, însă beneficiază de o priveliște unică și a fost cumpărat cu 2,7 milioane de euro.

Locul doi în topul Profit.ro este ocupat tot de un apartament la ultimul etaj al noului proiect exclusivist One Charles de Gaulle, amplasat exact în Piața Charles de Gaulle. Locuința este desfășurată pe două etaje și are o suprafață de 287 de metri pătrați construiți, la care se adaugă o terasă de 50 de metri pătrați utili ce deservește livingul de 70 de metri pătrați și alte două terase configurate pentru zona de dormit, cu o suprafață de 42 de metri pătrați, respectiv 14 metri pătrați, potrivit profit.ro.

Apartamentul are în total patru dormitoare și a fost cumpărat cu 2,2 milioane de euro. Proiectul a fost recent livrat pe piață de One United Properties. De altfel, proiectele companiei fondate de antreprenorii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu figurează cu patru locuințe în topul realizat de Profit.ro. Locul cinci este ocupat de un penthouse amplasat tot în One Charles de Gaulle, care a fost vândut cu 1,75 milioane de euro, iar locul șapte în top este un penthouse amplasat în proiectul One Herăstrău Plaza (foto 7 în GALERIE). Apartamentul are o suprafață de 294 de metri pătrați construiți, desfășurată pe un singur etaj și o vedere panoramică asupra parcului Herăstrău.

Această proprietate a fost vândută cu un preț de 1,36 milioane euro. De altfel, One United domină nișa apartamentelor de lux. Compania a vândut câte 150 apartamente de lux pe an. În 2017 a încasat din astfel de vânzări circa 50 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *