Skip to content
Opinii & Analize

Bucureștiul nu doarme. Actul I: Bine ai venit în capitala noastră, Gabi!

11 iunie 2018,

O zi de care edilul Capitalei, Gabriela Firea, își va aminti toată viața, sau pe care o va rememora inevitabil în ziua alegerilor locale, pentru că da, cele aprox 20.000 de strigăte și huiduieli înseamnă 20.000 de voturi pe care nu se va putea baza pentru a obține un al doilea mandat. Să fiu mai clară: 3.3 % din cei 590.000 de bucureșteni prezenți la vot la alegerile din 2016.

O zi în care, profitând de meritul campioanei noastre, Simona Halep, Gabriela Firea a înțeles că e încă un motiv să înlocuiască baticuțul de duminică cu straiele de primăriță.

O zi în care bucureștenilor li s-a umplut paharul și au ales să-i ofere cea mai dură lecție de până acum ”Primarului României” (precum ea însăși s-a autoproclamat în urmă cu câteva săptămâni).

O zi care ne-a amintit fără doar și poate de anul 2012: Elena Udrea, pe atunci ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, aflându-se la meciul lui Lucian Bute, organizat în cadrul Galei Bute, a fost huiduită copios de publicul prezent. Nu cred că mai are rost să spunem ce face acum Elena Udrea, la 6 ani de la eveniment.

O zi în care bucureștenii s-au trezit.

Pe scurt: ziua începutului sfârșitului Gabrielei Firea.

Lăsând la o parte esența momentului jenant și de-a dreptul stânjenitor despre care s-a tot scris și se va mai scrie zile la rând de-acum încolo, întrebarea este: a înțeles Gabi Firea de ce a fost huiduită?

A înțeles că să le vorbești unor oameni aduși de prin colțurile țării (mai de voie, mai de nevoie) despre cât bine face PSD și cât de bună este viața cu PSD la guvernare, nu te scutește de faptul că bucureștenii își pierd ore bune în trafic, sunt nevoiți să fie atenți să nu le cadă în cap vreo bucată de zid din clădirile care se degradează pe zi ce trece, să ia aceleași trolebuze murdare și fără aer condiționat și să fie nevoiți să ”apeleze” la școlile care cad în continuare pe copii?

Gabi Firea, trezește-te, la miting n-au venit bucureșteni!

Nu știu cum se vede de la tine din birou, dar să știi că la noi în București viața nu este deloc  ușoară: crede-mă, numai sofer să nu fii când îți apar în cale craterele de pe străzi și când trebuie să stai 3 ore în trafic pentru a ajunge dintr-o parte în alta a orașului. Însă, Gabi, știi cum e la noi? După faptă, și răsplată. Nouă nu ne plac oamenii care ne țin prosti și săraci, d-aia huiduim.

Bine ai venit în capitala noastră, Gabi! Bine ai venit în București!

P.S: Poți să îți închizi pagina de Facebook de câte ori vrei, pe bucureșteni tot aici îi găsești, iar în caz că o să-i uiți, o să-i mai revezi la alegerile din 2020 (douăzeci, douăzeci).

 

 

1 comentariu la “Bucureștiul nu doarme. Actul I: Bine ai venit în capitala noastră, Gabi!

  1. Primarita, ca primarita, dar nici cu locuitorii urbei nu mi-e rusine… Vad ca tot dati in primari, in politicieni, in leaderi, dar v-ati gandit ca poate si boborul trebuie sa se civilizeze un pic? Ce avem acum la conducere e prea bun pentru neamul asta. Poate ca cei care nu stiu altceva decat sa huiduie ca marlanii fie ca e momentul sau nu, ar fi bine sa se uite un pic in oglinda, sa priceapa ca au si obligatii nu numai drepturi, ca mai trebuie sa se civilizeze si ei un pic si abia apoi sa se astepte ca din oamenii care-i reprezinta sa fie de alta factura. Hai noroc si un brat verde!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *