Skip to content
Politică

Bucureștiul redevine subiect de interes pentru SUA. Vizite discrete în Capitala României

Washington Times

Ed Royce, președintele Comitetului de Afaceri Externe al Camerei Reprezentanților, a ajuns sâmbătă,12 august, într-o vizită extrem de discretă în Capitala României.

Prezența sa este dublată de cea a șefilor adjuncți ai FBI și CIA pentru Europa, aceștia urmând să ajungă și ei în București îăn timpul weekendului.

Conform dcnews.ro, agenda întâlnirilor congresmanului american nu este publică, chiar dacă unele zvonuri acreditează ideea unei întrevederi a acestuia cu președintele Klaus Iohannis și cu unii șefi ai Parchetelor din România.

Înaltul demnitar american este un lider al luptei globale în favoarea respectării drepturilor omului, a alegerilor libere și corecte și a soluțiilor pentru promovarea securității și a creșterii economice. Ed Royce, republican, este foarte bun prieten cu președintele american Donald Trump.

Vizita ar putea fi deosebit de importantă, fiindcă misiunea președintelui Comitetului de Afaceri Externe al Congresului în România ar putea conduce la schimbări de abordare și chiar de persoane din partea partenerului strategic al României, Statele Unite ale Americii.

În luna ianuarie, cu prilejul articipării sale la dineul de învestire a președiontelui american Donald Trump, Liviu Dragnea afirma ca a avut o întrevedere cu Royce. „Domnul Royce a subliniat seriozitatea României confirmată de-a lungul timpului în mai multe momente dificile.

I-am transmis la rândul meu atașamentul României față de parteneriatul strategic cu SUA, precum și angajamentul guvernului de la București de a dezvolta relațiile politice și economice dintre cele două țări. L-am asigurat totodată pe domnul Royce că va fi în continuare un pilon de încredere al relațiilor transatlantice”, explica, în acel moment, șeful PSD, pe contul său de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *