Skip to content
Politică

Bucurie în PNL: fost purtător de cuvânt, ales într-o funcție grea la nivel european

inpolitics.ro

Este bucurie în Partidul Național Liberal (PNL), după ce un ex-purtător de cuvânt al formațiunii politice a fost ales într-o funcție grea la nivel european.

Astfel, este vorba despre deputatul de Dolj Ionuț Stroe, ales joi președinte al Comisiei pentru Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), potrivit unui comunicat trimis PSnews.ro.

Alegerea lui Stroe (cu prilejul sesiunii de la Strasbourg a APCE) are loc după ce precedenta deținătoare a funcției, Stella Kyriakides, a fost aleasă președinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Europa trebuie să mizeze pe dezvoltarea durabilă și sustenabilă. În acest sens, chestiunile sociale și sănătatea publică trebuie să fie integrate în orice viziune pe termen lung. Mă onorează încrederea colegilor mei, care mi-au acordat votul pentru a deveni Președinte al Comisiei pentru Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă  a APCE. Este important ca punctul de vedere al României să se facă mai bine auzit și mă bucur că avem acum posibilitatea să ghidăm o parte importantă din agenda europeană către acele teme de mare interes pentru țara noastră”, a declarat Ionuț Stroe.

Comisia pentru Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă are 81 de membri și discută probleme legate de drepturile sociale și politice, politici publice în domeniul sănătății și dezvoltării durabile, cooperarea și dezvoltarea economică, precum și principiile de bună guvernare la nivel local și regional. Pe agenda comisiei se află în lucru o serie de rapoarte importante, cum ar fi noile tehnologii genetice și utilizarea lor în medicină, accesul mamelor la serviciile de sănătate, protejarea copiilor afectați de conflictele armate, dezvoltarea urbanistică sănătoasă, schimbările climatice și monitorizarea implementării Acordului de la Paris, rolul autorităților naționale în procesul de descentralizare și așa mai departe, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *