Bucurie pentru pensionarii români. Ar putea primi bani în plus pe lângă pensie

bani
Sursa foto: INQUAM / OCTAV GANEA

Anul 2024 poate veni cu schimbări importante pentru pensionarii români, existând două propuneri în Parlament care îi vizează.

Sunt două propuneri în Parlament de transformare a cupoanelor CFR nefolosite de pensionari, în bani sau în tichete pentru alimente. Pensionarii beneficiază de 50% reducere la călătoria pe calea ferată conform legii nr. 147/2000. Conform reprezentanților Caselor de Pensii Județene, cupoanele de transport se vor da în această lună. De aceste facilităţi la transportul pe calea ferată beneficiază şi soţul sau soţia, după caz, cu încadrare în numărul total de călătorii la care are dreptul titularul.

Se dau cupoane de transport pentru pensionari

În situaţia în care călătoreşte singur(ă), la verificarea legitimaţiilor de călătorie va prezenta actul de identitate propriu şi talonul special de călătorie al titularului.
Călătoria pe calea ferată se efectuează cu legitimaţia de călătorie obţinută în baza cuponului talon care se detaşează din talonul special de călătorie de către personalul operatorului de transport şi a achitării a 50% din tariful de transport tren regio, interregio, clasa a 2-a, după caz. În cazul când se asigură loc rezervat se achită integral tichetul de rezervare, scrie Newsweek.ro.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: