Skip to content
București

Bucurie pentru turiști: RATB revine cu un traseu mult-așteptat

a1.ro

Turiștii au de acum un motiv de bucurie: Regia Autonomă de Transport București (RATB) revine cu un traseu mult-așteptat.

Astfel, RATB a anunţat vineri că relansează, începând de luni, linia turistică, patru autobuze double-decker urmând să circule zilnic, la intervale de 20-25 de minute, pe traseul Piaţa Presei – Piaţa Unirii, relatează Mediafax, citând un comunicat al regiei.

„Ca în fiecare an, patru autobuze double-decker vor circula zilnic, la intervale de 20-25 de minute, pe traseul cuprins între Piaţa Presei şi Piaţa Unirii. Având o capacitate de 77 de locuri fiecare, dintre care 50 – pe platformă, autobuzele vor fi la dispoziţia turiştilor între orele 10:00 – 21:00. Traseul este următorul: Piaţa Presei, Arcul de Triumf, Şoseaua Kiseleff, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul CEC, Palatul Parlamentului, cu revenire prin Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Muzeul Satului, Piaţa Presei”, se arată în comunicatul de presă al RATB.

Cardul de călătorie poate fi cumpărat direct din autobuz, la preţul de 25 lei. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 – 14 ani, preţul acestuia este 10 lei, pentru cei cu vârsta de până la 7 ani fiind gratuit.

În plus, turiştii mai au posibilitatea de a călători cu autobuzul Bucharest City Tour, prezentând la urcare voucherul primit de la partenerii RATB: hoteluri şi agenţii de turism. Cardul este valabil 24 de ore de la prima validare.

Turiştii mai beneficiază de un ghid audio în limbile română, engleză, franceză şi italiană, accesibil cu ajutorul echipamentelor existente în autobuz, precum şi prin instalarea unei aplicaţii pe smartphone-ul personal în urma scanării unui cod QR afişat în autobuz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *