Skip to content
Economie

Budăi, despre renegocierea procentului din PNRR pentru pensii: Eu m-am săturat de toţi cei care ne explică şi ne spun nouă cum nu se poate face

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat duminică, despre renegocierea PNRR în privinţa pensiilor, că el s-a săturat de toţi cei care ne explică şi ne spun nouă cum nu se poate face. Fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să aibă o anumită independenţă în a decide politiza salarială, de pensii, a mai spus Budăi.

”Eu m-am săturat de toţi cei care ne explică şi ne spun nouă cum nu se poate face”, a spus ministrul la Antena 3, afirmând că a avut o discuţie despre procentul din PNRR pentru pensii şi cu comisarul european pe Muncă.

El a continuat: ”Eu nu o să încetez nicio clipă să mă bat şi PNRR, vă garantez că va fi modificat, într-un sens sau altul. Nu modificat, haideţi să clarificăm, modificare poate înseamnă prea mult. (..) Nu ne dorim să scoatem o reformă şi să introducem altă efortă, nu ne dorim să punem în pericol aplicarea PNRR-ului, dar anumite tâmpenii, şi o spun cu toată responsabilitatea, anumite asumări, fără niciun fel de profesionalism, să scrii tu într-un document oficial al României, către Comisia Europeană, să foloseşti expresia pensii speciale, putem folosi oricine, în comunicarea publică, nu specialişti, nu eu, oricine altcineva, jurnalişti, cetăţenii care nu au legătură cu sistemul de pensii. (..) dar nu un Guvern care îşi asumă o reformă până în 2070”, a spus el.

Ministrul Muncii a spus că a fost întrebat de oficialii europeni despre acest termen de 2017 introdus în PNRR şi nu a ştiu ce să le răspundă. ”Aceste lucruri trebuie îmbunătăţite, trebuie rectificate. Fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să aibă o anumită independenţă în a decide politica salarială, de pensii. Nu că ne scrie cineva acolo şi noi trebuie să stăm aşa până în 2070, pentru că aşa au scris unii care nu au avut nicio legătură cu sistemul de pensii şi cărora nu le-a păsat de români”, a spus ministrul Muncii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *