Skip to content
Politică

Budăi (PSD) îi acuză pe liberali că ”au fugit de copiii României”, la votul pentru dublarea alocațiilor: Nu au avut nici măcar curaj să voteze împotrivă

Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul PSD Marius Budăi a declarat că Guvernul Orban „a fugit de copiii României” şi a afirmat că parlamentarii PNL s-au abţinut de la votul privind OUG 2/2020 care proroga termenul de plată al alocaţiilor dublate pentru copii în anul 2020, potrivit AGERPRES.

„Astăzi, în Parlamentul României, Guvernul Orban – PNL a fugit de copiii României, aşa cum a fugit şi ministrul Cîţu de responsabilitatea şi de onoarea de a fi prim ministrul României. Am propus astăzi (miercuri – n.r.) noi, cei de la PSD, pe ordinea de zi a Parlamentului, respingerea OUG 2/2020 care proroga termenul de plată al alocaţiilor dublate pentru copii în anul 2020. Din păcate, colegii de la PNL s-au abţinut, nu au avut nici măcar curaj să voteze împotrivă, să îşi susţină punctul de vedere. Mizăm pe domnul preşedinte Klaus Iohannis să nu atace legea la Curtea Constituţională sau să o proroge sau să nu o trimită în Parlament. Ştim că Guvernul are resurse financiare, deoarece domnul prim ministru dezertor Cîţu ne-a anunţat că există creştere economică şi că în aprilie au avut încasări suplimentare şi tot de la dumnealui ştim că urmează lucruri fantastice, deci nu vom avea probleme cu banii. Nu înţelegem de ce se opun”, a spus miercuri Budăi, la Palatul Parlamentului.

" "
" "

El a adăugat că Guvernul Orban – PNL a transmis copiilor, de ziua lor, „salutări”, iar PSD s-a luptat în Parlament şi le-a dublat alocaţiile, aşa cum trebuia să se întâmple de la 1 ianuarie.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, Ordonanţa de urgenţă 2/2020 care proroga termenul pentru dublarea alocaţiilor copiilor la 1 august 2020.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *