Skip to content
Editorial Opinii

Bufonul Dăncilă și cameleonul Firea: războiul orgoliilor

Zi istorică astăzi pentru “ciuma roșie”: PSD și-a ales candidatul ce va termina pe locul 3 în cursa prezidențialelor din toamnă! După înjunghieri politice, jugulări simbolice și lapidări publice, sfertodocta Vasilica Viorica Dăncilă a răpus-o grav pe adversara Gabi Firea, zisă “ciuma roz”. Asta, după ce-i lăsase lați pe drumul către același finish, pe discotecarul Teodorovici și revoluționarul-reformist Liviu Pleșoianu. Victoria a stârnit o bucurie de nedescris în tabăra pesediștilor, total inexplicabilă, dată fiind miza reală. Parcă vedeam conducerea care în 2011 reușise să pună mâna pe stârvul PNŢCD-ului și dănțuia de bucurie, explicând cum va duce ea pe noi culmi acest partid istoric! Fix aceeași soartă o are si PSD-ul. Diferența este că Pavelescu de la PNȚCD s-a jucat cu un partid mort, în vreme ce Dăncilă și Firea își dispută partidul aflat la guvernare. Care, implicit, se joacă și cu destinul românilor.

Dar cum destinul românilor va mai rămâne, cel puțin anul acesta, în ghearele Vasilicăi Dăncilă, propun să ne resemnăm cu asta și să ne amuzăm de ce avem în prezent. Adică să râdem de alegerea poporului pesedist, care e cerut-o la unison pe fosta pupilă a lui Daddy Dragnea pe post de candidat. Asta chiar a fost maximă! Principala atribuție constituțională a președintelui României o reprezintă politica externă. Iar PSD-iștii o vor acolo pe una care confundă Podgorița cu Priștina și care e specialistă în franceza prin semne și engleza cu hăhăieli… Ah, și care, era să uit, s-a descoperit pe sine după 55 de ani, așa cum mărturisește. Mai exact a descoperit probabil gramatica limbii române și mirajele Îndreptarului ortografic, ortoepic și de punctuație.

Însă n-aș vrea să creadă cineva că-i dau satisfacție primarului “zero” de la Capitală, tăvălindu-i mediatic contracandidata. Alternativa la Dăncilă a stângii era un “gospodar” care își bate joc de București de 3 ani de zile. Dar care s-ar fi dedulcit la toamnă la condusul României. Asta, după ce a fugit de această candidatură, mai ceva ca Necuratu’ de tămâie. Cel puțin asta rezulta din ieșirile publice din ultimii ani, atunci când era întrebată despre subiect. Haina de cameleon, jivina care își schimbă culoarea ca să-și scape pielea, o prinde însă cel mai bine pe Firea. Să nu uităm că vorbim de edilul care a fost numai lapte și miere cu defunctul politic Liviu Dragnea, vreme de doi ani de zile. Apoi, confruntată cu realitatea tragică de a nu fi făcut nimic pentru București, l-a scos pe ăla țap ispășitor. Motivul: nu cumva să deconteze ea dezastrul Capitalei, în ciuda faptului că anual a tocat aproape 2 miliarde de euro. De parcă decizia aruncării sutelor de milioane pe târguri, concerte, iepurași roz și lumini mirobolante a fost fix a lui Daddy.  Cu un buget de aproape 5 ori mai mic, unii primari de sectoare au reușit să schimbe vizibil fața orașului. Să nu mai vorbim de primarii de orașe din vestul țării, unde lucrurile se învărt după soare, fără bani guvernamentali.

Așa că, în loc de concluzie nu pot să spun decât atât: RIP PSD! Sau Adio prezidențiale! Mai nou am văzut că le confirmă asta și sondatorul apropiat lor, Marius Pieleanu, care și-a luat inima în dinți și a dat PSD pe locul 3. Încă pe podium, ar zice fanii optimiști ai lui Dăncilă. Între “Pandelizarea” PSD și rămânerea sa în zona analfabetismului, reprezentanții din CeX au decis. Să vedem dacă va fi totuși “Alegerea răului cel mic..”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *