Skip to content
Politică

Bugetari de lux. Cine câștigă mai bine decât șeful statului?

romaniatv.net

După intrarea în vigoare a Legii salarizării unitare, veniturile șefilor unor instituții importante ale statului român au crescut și ele substanțial.

Astfel, primul om al statului, președintele Klaus Iohanis va încasa, începând cu această lună, un salariu brut de 17.400 lei/lună, iar primul ministru și președinții celor două camere ale parlamentului vor avea salarii de 16.675 lei, în vreme ce marii Executivului vor fi remunerați cu câte 15.225 lei.

Există însă o categorie de angajați în instituții ale statului care stabilesc adevărate recorduri în materie de venituri salariale. Autoritatea de Supraveghere Financiară este cea mai darnică instituție cu personalul aflat la conducere, președintele ASF fiind răsplătit cu un salariu de 70.571 lei/lună, de 6 ori mai mare decât al șefului statului, anunta b1.ro.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu,  intră și el în categoria angajaților la stat care câștigă mai bine decât primul ales al țării, având un salariu de 24.810 lei/lună, în vreme ce președintele ANRE are un salariu de 39.431 RON, iar la ANCOM, șeful instituției câștigă 40.719 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *