Bugete record pentru programele finanțate de stat în 2024. Cum se pot accesa banii

Bani
Sursa foto: Inquam Photos /Octav Ganea

2024 a adus bugete record pentru programele finanțate de stat. Sunt bani destinați celor care vor să își înnoiască mașina, cuplurilor tinere, studenților sau celor care vor să își schimbe sobele în casă. Bani există, trebuie doar să știți cum să îi accesați.

Statul și-a propus să se aplece spre nevoile românilor și în acest an și încearcă să îi sprijine financiar prin diverse programe.

Începem cu un buget record de un milliard de lei pentru Programul rabla, care debutează în această primăvară. Mare parte dintre acești bani merg însă spre Rabla Plus, care își propune să mărească parcul național cu mai multe mașini prietenoase cu mediul.

Ce tichete oferă Rabla Plus

Astfel, cei care intenționează să își achiziționeze un autoturism electric vor primi de la stat 25.000 de lei, iar cei care vor o mașină hibrid electric sau o motocicletă electrică vor primi în schimb 13.000 de lei.

Rabla Clasic

Spuneam că statul nu mai este un mare susținător al mașinilor clasice, pe benzină sau motorină, însă a bugetat și în acest an o finanțare de 300 de milioane de lei pentru ele, cu prime de casare care ajung până la 10.000 de lei în cazul a două mașini. La aceşti bani se mai pot adăuga ecobonusuri de 1.500 de lei, în funcţie de cât de ecologică este maşina.

Casa verde fotovoltaice

Un buget record de două miliarde de lei avem și la Programul Casa verde fotovoltaice. Așa că cei care intenționează să mai reducă din costurile cu energia clasică pot accesa până la 20.000 de lei pentru fiecare trei kilowați de putere instalată. Adică suficient cât să acopere necesitățile unei locuințe medii, apreciază oficialii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: