Skip to content
Politică

Bugetul nu mai ajunge astăzi în Parlament. Ludovic Orban: Guvernul se va întruni în cursul acestei seri pentru a adopta forma finală

Inquam Photos/Octav Ganea

Bugetul nu va mai ajunge astăzi în Parlament, așa cum anunțase inițial premierul Florin Cîțu. Anunțul a fost făcut de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban. De asemenea, el a mai anunțat că Guvernul se va reuni în cursul acestei zile pentru a adopta forma finală a bugetului după avizul favorabil cu propuneri/observații din partea Consiliului Legislativ.

„În ceea ce priveşte legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale, Guvernul se va întruni într-o şedinţă în cursul acestei seri pentru a adopta forma finală, după avizul Consiliul Legislativ. Se ştie că a venit abia în cursul zilei de astăzi avizul Consiliului Legislativ şi, procedural, chiar dacă nu există o modificare a legii bugetului de stat în urma avizului Consiliului Legislativ, trebuie practic adoptat bugetul în urma avizului Consiliului Legislativ.

Cel mai probabil, legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale de stat vor fi trimise în cursul zilei de mâine către Parlament, imediat ce vor ajunge la Parlament. Împreună cu doamna Anca Dragu, preşedintele Senatului, vom decide convocarea Birourilor permanente reunite pentru stabilirea calendarului de dezbatere a celor două legi extrem de importante pentru România”, a declarat Ludovic Orban, luni la Parlament.

Bugetul de stat pe anul 2021 a primit, luni, aviz favorabil cu propuneri/observații din partea Consiliului Legislativ.

„Avizează favorabil proiectul de lege, cu observaţii și propuneri”, anunță Cosiliul Legislativ.

Consiliul Legislativ precizează că nu se poate pronunţa asupra oportunităţii soluţiilor legislative preconizate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *