Bugetul pe 2024, pe ultima sută de metri. Domenii-cheie către care vor merge cei mai mulți bani

bani
Sursa foto: INQUAM / OCTAV GANEA

Peste două săptămâni, bugetul pentru anul viitor ar trebui să ajungă în parlament pentru a fi dezbătut și votat. În 2024 vom avea patru rânduri de alegeri, așa că sunt câteva domenii cheie care ar urma să primească bani mai mulți.

Există încă linii roșii care ar putea să dezbine coaliția de guvernare în ceea ce priveşte bugetul. De exemplu, majorările pentru profesori, dar și banii în plus promiși pensionarilor creează probleme pentru că încă nu au fost găsite surse de finanțare pentru ele.

Sunt câteva domenii cheie către care vor merge cei mai mulți bani în 2024, într-un an electoral plin cu toate cele patru rânduri de alegeri.

7% din PIB va merge către investiții anul viitor, iar 2,5% din PIB va merge către apărare. Foarte mulți bani se vor duce și la educație în 2024. Aproape 6% din PIB va merge către domeniul educației, 4% direct prin buget și aproape 2% prin alocările de la primării.

Am putea spune o sumă record pentru educație din ultimii ani va fi alocată în 2024. Sunt însă și câteva linii roșii în bugetul pe anul viitor, care ar putea dezbina coaliția de guvernare. Ar putea creea discuții aprinse între PSD și PNL. Unele discuții deja au început în coaliția de guvernare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL