Skip to content
Politică

Bugetul pentru 2021 va fi aprobat peste o săptămână, în ședința de Guvern. Întâlnire de ULTIMĂ ORĂ a coaliției de guvernare

Inquam Photos / George Călin

Coaliția PNL-USRPLUS-UDMR se va întâlni din nou, luni, începând cu ora 11:30, pentru a dezbate bugetul pe anul 2021, au declarat surse politice pentru PS News. Bugetul ar urma să fie aprobat lunea viitoare, în ședința de Guvern.

Premierul Florin Cîțu a anunțat la începutul săptămânii trecute că proiectul de buget pe 2021 mai întârzie puţin pentru că nu a primit de la miniștri proiectele de refome, în funcție de care spune că vor fi alocați banii.

Proiectul de buget pe 2021 întârzie puțin pentru că am cerut ca subvențiile și cheltuielile din domeniul public să fie legate de reforme. Am spus foarte clar: nu se duce niciun ban către niciun sector dacă nu văd aceste reforme. Aștept să văd reformele care vin”, a spus Florin Cîțu.

Pentru a se încadra în deficit și pentru a-l reduce treptat în anii următori, Executivul trebuie să găsească venituri mai mari și să taie din cheltuieli.

Liderii partidelor aflate la guvernare nu reușesc să găsească un consens pe mai multe subiecte fierbinți, de la bugetul unor ministere, până la procentul cu care vor fi majorate pensiile, spun surse politice. Sunt neînțelegeri pe sumele care trebuie direcționate prin Ministerul Dezvoltării către administrațiile locale, dar și pe bugetul altor ministere importante precum Transporturi, Sănătate și Economie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *