Skip to content
Politică

Bugetul pentru apărare – oportunitate de afaceri. CCIR, eveniment cu ambasadorul Franței

ziuaconstanta.ro

Bugetul pentru apărare reprezintă o mare oportunitate de afaceri. Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) organizează un eveniment în acest sens, la care este așteptat ambasadorul Franței la București, Michèle Ramis.

Este vorba despre seminarul industrial dedicat facilitării întâlnirilor dintre companiile franceze și românești, eveniment care va avea loc miercuri, 15 noiembrie 2017, la CCIR Business Center, Sala Al. I Cuza, informează un comunicat trimis marți PSnews.ro.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația Industriei Navale Franceze (GICAN) și grupul industrial francez NAVAL GROUP (ex. DCNS), sub patronajul Excelenței Sale Michèle Ramis, Ambasadorul Franței în România.

„Decizia Guvernului României de alocare a 2% din PIB pentru bugetul destinat apărării va genera apariția unor noi oportunități în ceea ce privește investițiile necesare pentru creșterea capacității de apărare a României și va aduce beneficii pentru industria românească, implicată în realizarea programelor de apărare. Pentru perioada următoare, Forțele Navale Române preconizează construcția în România a patru corvete noi și modernizarea fregatelor „Regele Ferdinand” și „Regina Maria”.

În acest context, grupul industrial francez NAVAL GROUP, specializat în proiectarea și construcția de nave militare, alături de alte sisteme de apărare și armament, se numără printre companiile franceze care vor fi prezente la seminar. Compania este recunoscută pentru capacitatea de a organiza transferuri comprehensive de tehnologie, materializate în parteneriate durabile și în dezvoltarea responsabilă a bazei industriale și tehnologice de apărare. Naval Group și-a manifestat interesul de a participa la programele Forțelor Navale de înzestrare a flotei militare și dorește să identifice cât mai mulți parteneri români pe care să-i antreneze în aceste programe. În acest sens, Naval Group și Șantierul Naval Constanța au dezvoltat în ultimii ani un parteneriat durabil legat de participarea la programele de înzestrare a Forțelor Navale Române.

Program eveniment

Înregistrare: 09:15 – 09:45

Sesiune plenară – 10:00 – 12:00

Ø    Deschiderea sesiunii

  • Mihai Daraban, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României
  • Michèle Ramis, Ambasadorul Franței în România
  • Dorel Gheorghe Căprar, Președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, Camera Deputaților
  • Viceamiral Dr. Alexandru Mîrșu, Șeful Statului Major al Forțelor Navale Române
  • Ion Radu, Secretar de Stat responsabil cu industria de apărare, Ministerul Economiei
  • Florin Lazăr Vlădică, Secretar de stat şi şef al Departamentului pentru armamente, Ministerul Apărării Naționale 

Evenimentul va avea loc la CCIR Business Center, Bd-ul Octavian Goga nr. 2 (paralelă cu pasajul Mărăşeşti), intrarea oficială, tronson II, Sala Al. I. Cuza.

Acreditările pentru seminarul industrial dedicat facilitării întâlnirilor dintre companiile franceze și românești se fac la adresa la adresa de e-mail [email protected], până în data de 14 noiembrie 2017, ora 17.30 și trebuie să includă: denumirea instituţiei, nume complet, funcţia, seria şi numărul cărţii de identitate, adresa de e-mail şi numărul de telefon.

Reprezentanţii mass-media sunt rugaţi să aibă asupra lor documentul de identitate şi legitimaţia de presă, se mai arată în comunicatul CCIR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *