Skip to content
Politică

Bugetul pentru biserici, majorare spectaculoasă

Comisiile de specialitate din Parlament au mărit de peste opt ori suma prevăzută pentru culte, la dezbaterile privind proiectul de buget pe 2015. S-au dat bani în plus şi pentru lăcaşurile de cult ale patriarhiei din străinătate

Comisiile parlamentare de buget-finanţe ale Parlamentului au decis să mărească de peste opt ori suma alocată pentru sprijinirea cultelor din bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Astfel, în urma unui amendament ce a fost votat în unanimitate de către parlamentari, suma a crescut de la 6.000.000 la 51.000.000 lei, potrivit româniatv.net

Chiar şi în aceste condiţii, membri ai comisiilor s-au plâns de cuantumul pe care contribuabilii îl vor plăti pentru construcţia de noi biserici invocând faptul că pentru 2014 suma a fost de 130.000.000 lei.

De asemenea, s-a decis ca pentru bisericile ortodoxe din străinătate să se aloce suma de 200.000 de lei.

 

2 comentarii la “Bugetul pentru biserici, majorare spectaculoasă

  1. Chiar aveau nevoie….sunt niste”amarati”!spaga la greu pentru un post in biserica (mii de euro)….evaziune cat cuprinde .Mai nou sunt …negustori.
    Saraci ce mai!
    PS.De ce a fost nevoie de constructia asta …faraonica asa zisa „Catedrala Mântuirii Neamului Românesc”?
    „În iunie 2009 Biserica Ortodoxă Română declara că ansamblul Catedralei se va întinde pe 11 hectare de teren, situate lângă Palatul Parlamentului. Se anunța că Catedrala Mântuirii Neamului va avea o înălțime de 120 de metri[1], va fi asigurată împotriva cutremurelor de peste 8 grade pe scara Richter și va avea o suprafață de 38.000 de metri pătrați. Catedrala urma să aibă o structură de beton armat cu ziduri de cărămidă, în interiorul căreia vor putea intra aproape 5.000 de pelerini, Se intenționa ca slujba să poată fi urmărită de la fața locului chiar de 125.000 de credincioși, pe ecrane montate pe holuri și în exteriorul Catedralei. Costul total al lucrării era estimat la 400 de MILIOANE DE EURO, bani în care sunt incluse finisajele, sculptura și pictura.”
    Cata grandomanie! …cate pacate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *