Skip to content
Economie

Bugetul pentru Casa Verde Fotovoltaice pentru Regiunea Centru, epuizat în primele trei minute

facebook

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) anunţă, miercuri, că înscrierile pentru Regiunea Centru în Programul Casa Verde Fotovoltaice s-au încheiat, iar bugetul a fost epuizat în primele trei minute.

”Alte 12.253 de case unifamiliale vor putea fi dotate cu panouri solare, de data aceasta în Regiunea Centru. În a doua rundă de înscrieri în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice, care a început în această dimineaţă, s-a consumat întregul buget de înscrieri în 3 minute. În Regiunea Centru, am alocat aproape 250 de milioane de lei pentru a ajuta familiile să îşi reducă facturile şi să utilizeze energie verde”, A TRANSMIS MINISTRUL Mediului, Tanczos Barna.

Potrivit acestuia, sistemul informatic a făcut faţă şi de această dată cererii uriaşe.

”Felicitări colegilor, mulţumiri STS! Săptămâna viitoare va fi rândul judeţelor din Moldova, mai exact Regiunea Nord Est, iar apoi, în a doua săptămână a lunii iunie işi vor putea înregistra cererile locuitorii din Regiunea Nord Vest”, a mai transmis ministrul.

”Astăzi, 24 mai 2023, ora 10.00, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Regiunea Centru – judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu. Bugetul de 245.060.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral în primele trei minute prin înscrierea unui număr de 12.253 de persoane fizice”, anunţă, miercuri, AFM, într-un comunicat de presă.

Preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu a precizat că şi această sesiune arată ”interesul major pe care îl au oamenii faţă de acest program”, scrie news.ro.

”Nu pot decât să mă bucur şi să mă asigur că înscrierile se vor desfăşura în continuare în cele mai bune condiţii. Încă de când am venit în instituţie, una dintre priorităţile mele a fost să eficientizez şi să simplific Programul Casa Verde Fotovoltaice prin elaborarea unei noi aplicaţii informatice care să permită persoanelor fizice o înscriere fără probleme pentru a beneficia de subvenţia de 20.000 de lei oferită de AFM.”, a declarat preşedintele Neculaescu.

Înscrierile persoanelor fizice în cadrul programului, prin intermediul aplicaţiei informatice, vor continua conform următorului calendar:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *