Skip to content
Video

Bugetul S6 din Bucureşti, insuficient. Gabriel Mutu vrea să elimine cheltuielile inutile EXCLUSIV

PSnews

După cum ați văzut deja, redacția PSnews.ro a început seria de interviuri cu primarii bucureșteni, unde le facem acestora bilanțul după 14 luni de guvernare locală – atât în fiecare sector în parte, cât și la nivelul Capitalei.

Al treilea edil care a răspuns invitației PSnews.ro este Gabriel Mutu, ales în iunie 2016 în fruntea Sectorului 6.

În cadrul interviului, primarul Gabriel Mutu a vorbit despre modul în care este finanțat Sectorul 6, respectiv dacă bugetul de 935 de milioane de lei este suficient pentru activitatea Primăriei în general și pentru proiectele pe care dorește să le pună în aplicare.

Nu este un buget suficient, mai ales că trebuie să ne gândim că undeva la 70% din acest buget merge pe salarii și pe direcția de asistență socială. Categoric că vrem mai mult, categoric că nu este bine, însă încercăm pe cât putem să eliminăm acele cheltuieli inutile, pe de altă parte vrem să schimbăm puțin mentalitatea celor care beneficiază de ajutoare din partea Primăriei în sensul că trebuie să înțeleagă că odată ce primește un ajutor trebuie să ofere ceva în schimb. Categoric, nu vorbim despre persoanele care au un handicap, persoanele cu dizabilități, ci despre persoane care primesc un ajutor social din partea Primăriei și care pot muncii”, a adăugat primarul.

Mai mult, primarul Gabriel Mutu ne-a vorbit, în cadrul interviului, și despre cel de-al doilea magazin social deschis în Sectorul 6, de unde pot fi cumpărate alimente, haine, cărți, rechizite și jucării numai pe baza punctelor.

”De aceea noi, spre exemplu, la nivelul Sectorului 6, am deschis în acest an cel de-al doilea magazin Social Exchange, este un concept care aduce o noutate în serviciul de asistență socială în sensul că pe de o parte cei care doresc să facă donații, de orice tip-alimente, haine, obiecte de mobilier, mai puțin bani- o pot face într-un cadru instituționalizat, iar beneficiarii, cei care au nevoie de aceste produse, pot accesa acest serviciu, Social Exchange, oferind ceva în schimb, respectiv muncă- chiar în cadrul acestor magazine. Spre exemplu, ei ar putea (în cadrul acestor magazine), să vină să calce hainele pe care noi le oferim persoanelor din Sector și care doresc să le utilizeze sau așează alimentele, marfa în rafturi pe tip de aliment pentru a fi mai ușor de accesat de personal sau de către persoanele interesate. Încercăm să schimbăm logica, pentru că trebuie să înțeleagă și dânșii că odată ce sunt ajutați trebuie să ofere ceva în schimb. Vrem să dăm aceste ajutoare (bani, alimente, haine) persoanelor care merită și care vor să facă ceva, care muncesc și se implică”, ne-a declarat primarul Gabriel Mutu.

Puteți urmări secvența de la momentul 27:46 si până la final:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *