Skip to content
Puterea Știrilor Video

Bugetul Sectorului 1 este făcut de niște oameni care nu au nicio treabă cu administrația, acuză Vigheciu (PSD). Pariul lansat în direct la „Puterea Știrilor”

Adrian Vigheciu/ PS News

Aflat în studioul emisiunii „Puterea Știrilor”, Adrian Vigheciu, consilier general PSD, îi acuză de incompetență pe primarii USR de la sectoarele 1 și 2, dar și pe edilul Capitalei, Nicușor Dan.

„Nici la S1, nici la S2, nici la S6, nici primarul Capitalei nu au reușit să facă ceva. La S4 avem un primar care este la al doilea mandat, un primar care a intrat la primul mandat din poziția de viceprimar, un om care a reușit să performeze administrativ și care stă foarte bine în sondaje. Și la S3 este un primar care este primar de 11 ani. Vorbim de paradigme diferite. Avem primari care reușesc – atunci când te plimbi prin S3 și S4 să vezi performanța administrativă de la reabilitare termică, trotuare, infrastructură, iluminat public, pasaje. Uitați-vă că primarii sectoarelor 3 și 4 deja au început să preia din competențele municipalității. În contrapartidă îl avem pe Nicușor Dan care a venit la capitală și care și el se califică la locul de muncă, fiind un om care vine din societatea civilă și care nu cunoaște abc-ul administrației, avem un primar care a preferat să spună că drumul expres care este paralel cu Bd. Iuliu Maniu, cel care trebuia să se înțepe în A1 nu va mai fi continuat pentru că chipurile aduce trafic în București. Deci nu mai face un drum expres paralel cu Iuliu Maniu ca să decongestioneze bulevardul cel mai aglomerat din București și atunci a spus să oprim lucrările la nivelul pasajului Ciurel și mai departe nu facem nimic.

Sectorul 1 este într-o situație studiu de caz pentru cei care vor să studieze dreptul administrativ sau finanțele publice locale. Avem un sector în cadrul Bucureștiului care are un excedent bugetar provenit din anii anteriori de aproape 800 milioane de lei, deci echivalent cu datoria pe care o avea municipalitatea față de Elcen. Și asta ne spune, fără drept de tăgadă, că dincolo de politică avem de a face cu o lipsă administrativă la nivelul Sectorului 1 în ultimii 3 ani. Cu alte cuvinte, primarul de acolo, împreună cu grupul politic cu care este susținut, nu are capacitatea de a face proiecte și de a cheltui banii pentru care cer taxe și impozite cetățenilor din Sectorul 1. Și de data aceasta, din ce am putut să urmăresc pe mediul online, bugetul Sectorului 1, este unul făcut de niște oameni care nu au nicio treabă cu administrația, este un buget nerealist și orice primar pe lumea asta are obligația ca atunci când susține proiecte importante pentru comunitate cu propria lui viziune să găsească sprijin politic majoritar pentru a promova respectivul proiect”, a declarat Adrian Vigheciu, consilier general PSD, la Puterea Știrilor.

„Legea spune în felul următor, în momentul în care nu ai un buget trecut pe anul în curs, administrația poate să cheltuie până din bugetul anului anterior. Rămân bani, tocmai ce v-am spus că Sectorul 1 este un buget care nu are capacitatea să cheltuie banii pe care îi are la dispoziție pe un an de zile. Nu mai sunt discrepanțe atât de mari, să știți, între S1, S3, S6. Într-adevăr S5 este mai năpăstuit la capitolul acesta, dar S1 nu reușește să facă proiecte de infrastructură, nu reușește să facă anvelopări de blocuri, nu reușește să facă un serviciu public de salubrizare la nivelul Bucureștiului și atunci toți banii aceștia rămân necheltuiți.

Este, dacă nu mă înșel, singura administrație la nivelul acesta din România care nu are bugetul adoptat, dar repet, asta spune multe și despre primarul în funcție care nu are capacitatea să își agrege o majoritate. Eu din ce știu, primarul Armand a fost susținută în alegeri de o coaliție formată din USR, PNL și PMP, coaliție care dacă nu mai există ca parametrii funcționali la nivelul S1, primarul are obligația să genereze majorități pentru a-și trece proiectele, nu să clameze pe Facebook că nu are majorități, să se victimizeze, sperând că prin această victimizare va obține un nou mandat.

Eu pot să țin un pariu cu dumneavoastră că toți primarii care în 2020 s-au calificat la locul de muncă sau au început în anul 2020 să se califice la locul de muncă, niciunul nu a performat la un nivel satisfăcător la nivelul Sectorului pe care îl păstorește”, a conchis Adrian Vigheciu, consilier general PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *