Skip to content
Politică

Buican: PSD e deja scindat. Va avea soarta socialiștilor din Franța EXCLUSIV

realitateavalceana.ro

Votul pe moțiunea de cenzură împotriva guvernului Grindeanu va tranșa actuala criză politică, dar cea din interiorul partidului va rămâne activă.

Rezultatul dat de votul în parlament nu va aduce o majoritate confortabilă pentru alianța PSD ALDE sau pentru gruparea Grindeanu-Ponta, dar șansa declanșării alegerilor anticipate este improbabilă, consideră deputatul PNL Cristian Buican.

Într-o declarație acordată în exclusivitate site-ului de știri PSNews.ro, Buican admite că niciun parlamentar nu se simte confortabil când vine vorba de  parcurgerea unei noi probe de simpatie populară la urne și menționează că, în special, parlamentarii PSD nu au niciun interes să mai dea ochii cu electoratul în acest moment.

De altfel, parlamentarul liberal prezice si un traseu dezastruos al rivalilor din PSD, similar cu cel urmat de Partidul Socialist din Franța, gruparea fostului președinte Hollande scăzând catastrofal de la 46% la puțin peste 11 procente.

„PSD și-a arătat adevarată față. Guvernează în interesul său și a clanurilor din interior, nu pentru popor. Cred că după această moțiune va urma traseul politic al Partidului Socialist din Franța. Oricum este o scindare în PSD încă de acum, dar nu mă interesează ceea ce se întâmplă în interior. Mă interesează în schimb relația pe care PSD o va avea cu populația României. În opinia mea, populația din România se va îndepărta de acest partid.

Preocuparea cetățenilor este ce face PSD în relația cu ei. Ei acum folosesc instituțiile statului -Guvern, Parlament- pentru a-și regla conturi în interiorul partidului, ceea ce nu este normal într-un stat democratic.

Este puțin probabil să vedem alegeri anticipate. În istoria post-decembristă, parlamentarii au demonstrat că vor să își conserve poziția obținută, iar parlamentarii PSD nu au, mai ales în această perioadă, intenția de a se prezenta din nou în fața alegătorilor pentru a le cere votul. De aceea nu cred că vor fi alegeri anticipate”, apreciază Cristian Buican.

Varianta alegerilor anticipate a apărut ca o posibilă continuare a crizei politice din acest moment, în contextul în care actualul premier, Sorin Grindeanu susține că există posibilitatea ca președintele Iohannis să respingă viitoarele propuneri de premier făcute de Liviu Dragnea, iar alte alianțe făcute în interiorul actualului parlament par improbabile în acest moment.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *