Skip to content
Politică

Bulai descâlcește ițele punerii lui Kovesi sub control judiciar: Aici sunt două chestiuni!

Sociologul Alfred Bulai a comentat, pentru PS News, punerea sub control judiciar a Laurei Codruța Kovesi de către Secția Specială, ea având în acest moment interdicție de a părăsi țara și de a comunica presei detalii din dosarul în care este anchetată. Kovesi este favorită pentru ocuparea postului de procuror general european.

”Aici sunt două chestiuni: pe de-o parte, Kovesi are o problemă juridică în România. Pe de altă parte, din punct de vedere politic, ea este o victimă pentru Parlamentul European. Faptul că a fost pusă sub acuzare nu schimbă datele problemei. Ei au interpretat că este victima unei operațiuni strict politice, au ridicat suspiciuni cu privire la legalitatea organului care o anchetează pe Kovesi. Cazul Kovesi adâncește cu siguranță tensiunea dintre guvernul de la București și Parlamentul European, adică uriașa majoritate a PE intră în opoziție cu România. Vin alegerile europarlamentare, deci probabil nu contează atât de mult pentru Guvernul român din această perspectivă. Acest parlament care o susține mai are doar câteva luni de zile”, a declarat sociologul.

Alfred Bulai mai afirmă că noul Parlament va fi unul cu mult mai multă putere, iar din cauza puterii slăbite a noului parlament există posibilitatea ca negocierile să se amâne până în toamnă. Totodată, el spune că anchetarea este strict o strategie de a împiedica numirea lui Kovesi în fruntea Parchetului European.

”Acest nou Parlament, însă, va fi unul foarte puternic, fiind la început. Partidele actuale din PE se vor reproduce în acest nou Parlament. N-am niciun motiv să cred că această structură va fi vreodată prietenoasă cu România. Problema este momentan, oarecum, amânată. Parlamentul nu mai poate să mai facă mare lucru în pragul alegerilor. Tocmai de asta a și acționat acum, pentru că e o perioadă destul de grea, în care greu mai poți lua decizii importante. Probabil nu se va întâmpla nimic cu doamna Kovesi, cel puțin până în toamnă. Anchetarea dânsei este strict o strategie de a o împiedica să ajungă șefă la Parchetul European”, a mai spus Alfred Bulai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *