Skip to content
Politică

Bulgărele riscă să devină avalanșă: Tudorel Toader, pe lista neagră a remanierilor? EXCLUSIV

http://inquamphotos.com/ George Călin

Redacția PSNEWS.RO vă prezintă în rândurile ce urmează, cum ar putea să se regăsească actualul ministru al Justiției, Tudorel Toader, pe lista miniștrilor ce urmează a fi remaniați de șefa Executivului, Viorica Dăncilă.

Așa cum v-am mai prezentat și într-un articol anterior, pe care îl puteți citi AICI, actuala șefă a Guvernului și liderul PSD, Liviu Dragnea, au pictat deja ținte pe numele câtorva miniștri din aparatul guvernamental, ce urmează a fi schimbați din funcții. Însă, noutatea din jurul remanierii ce va avea loc, așa cum liderul PSD a afirmat, la sfârșitul lunii septembrie, este că însuși actualul ministru al Justiției, Tudorel Toader, ar putea ocupa un loc pe lista celor ce ar urma să plece din Executiv.

Răzbunarea lui Dragnea

Încăpățânarea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a nu accepta sub nicio formă o eventuală OUG pe amnistie și grațiere, i-a dat mari bătăi de cap liderul social-democraților, Liviu Dragnea. Astfel, deși, așa cum PSNEWS.RO a mai scris într-un articol anterior, pe care îl puteți citi AICI, Liviu Dragnea a încercat să poarte diverse negocieri cu actualul șef al Justiției pe tema menționată mai sus, toate au fost sortite eșecului.

Astfel că, potrivit surselor noastre, se pare că Liviu Dragnea se gândește chiar la o eventuală schimbare a lui Tudorel Toader din fruntea Executivului, la următoarea remaniere guvernamentală ce va avea loc la sfârșitul acestei luni. Scenariul, însă, nu este deloc de neglijat, având în vedere și ultima reacție a unuia dintre apropiații lui Liviu Dragnea: Eugen Teodorovici, actualul ministru al Finanțelor.

Concret: ministrul de Finanțe a lansat un atac dur, luni, la adresa colegului său din Executiv, Tudorel Toader, despre care spune că ”nu este disponibil pentru a se ocupa de avizele necesare”.

”Din păcate, am primit de Ministerul Justiției foarte multe observații, nu înțeleg modul în care ne asumăm ca echipă guvernamentală aceste proiecte. Rolul nostru ca miniștri e ca echipele noastre să meargă cu aceeași viteză, miniștrii ar trebui să fie mai preocupați de modul în care echipele lucrează”, a afirmat Eugen Teodorovici, făcând referire la întârzierea lui Tudorel Toader de a aviza două inițiative legislative: modificările la Legea insolvenței și legislația pentru înființarea Fondului Suveran de Investiții și Dezvoltare; a provocat mare supărare în rândul Guvernului.

Însă, atacul apropiatului lui Liviu Dragnea la adresa lui Tudorel Toader nu s-a oprit aici. Acesta a continuat seria criticilor şi când a apărut subiectul legii insolvenţei, acuzându-l pe ministrul Justiţiei de fugă de responsabilitate.

”Încep să cred că e lipsă de asumare. E o fugă de asumarea unor decizii”, a mai spus ministrul Teodorovici.

DETALII AICI: Tudorel Toader, criticat dur chiar de un coleg din Guvern: E o fugă de asumarea unor decizii!

În concluzie: ne întrebăm dacă nu cumva ieșirea de luni total neașteptată a ministrului de Finanțe, cunoscut ca fiind unul dintre puținii oameni de bază a lui Liviu Dragnea, marchează începutul sfârșitului lui Tudorel Toader în fruntea Ministerului de Justiție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *