Bulgaria ar putea rata data țintă de intrare în zona euro, sugerează premierul acestei țări

Sursa foto: Uniunea Europeană

Prim-ministrul bulgar Nikolai Denkov a declarat sâmbătă că țara sa ar putea rata ținta de aderare la zona euro de 1 ianuarie 2025, informează Politico Europe.

Data țintă pentru adoptarea monedei unice europene ”nu este sacră”, a subliniat Denkov în timpul unei intervenții la postul radio bulgar Darik Radio.

”Ce este sacru nu este data, ci faptul de a avea o direcție clară și lucrăm la ea. Acest lucru este bun pentru afaceri, bun pentru cetățeni, bun pentru bunăstare și bun pentru controlul instituțiilor financiare”, a spus Denkov.

Premierul a punctat, de asemenea, că actuala coaliție de guvernare face tot ce îi stă în putință pentru a accelera procesul de aderare la euro.

Anul trecut, Bulgaria a renunțat la data limită pentru adoptarea monedei euro, ianuarie 2024, deoarece rata inflației a împiedicat-o să îndeplinească standardele necesare și nu a pus încă în aplicare anumite modificări legislative.

”Data este aceea în care sunt îndeplinite toate criteriile de la Maastricht. Poate că 1 ianuarie 2025 ar fi o dată posibilă”, a declarat vicepreședintele Comisiei, Valdis Dombrovskis, în  luna februarie a anului trecut.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: