Skip to content
Politică

Bulgaria în Schengen, România NU. Cristian Diaconescu: Țara noastră trebuie să renunțe la această abordare! EXCLUSIV

Inquam Photos / George Calin

Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European pentru preşedinţia Comisiei Europene, a declarat că Bulgaria va intra în Schengen la 1 ianuarie 2019.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Bulgaria va intra în Schengen! România, blocată din cauza modificării Legilor Justiției și Codurilor Penale

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu analistul de politică externă Cristian Diaconescu. Concret, fostul ministru de Externe a precizat că există o percepție mai bună asupra Bulgariei la nivel internațional decât față de România.

„Răspunsul este simplu. Scrie în rezoluția Parlamentului European și în evaluările făcute în Mecanismul de Cooperare și Verificare. S-a mai aflat România foarte aproape cel puțin într-o rezolvare parțială cu Acordul Schengen în 2012 când urma să devenim membri ai Spațiului Schengen în ceea ce privește libertatea de circulație între aeroporturi și porturi. Ulterior, au apărut dezvoltări politice interne din toamna lui 2012 și această variantă a căzut. Acum există clar o diferență între prestația și percepția internațională a Bulgariei, europeană, și cea a României. Este cât se poate de clar”, a spus fostul ministru.

Totodată, chestionat a cui este vina pentru care Bulgaria se află cu un pas înainte față de România în ceea ce privește Spațiul Schengen, Cristian Diaconescu a atras atenția că politicienii de la noi au un parcurs care este apreciat ca fiind pe contrasensul valorilor europene.

Nu este atât vina, cât și responsabilitatea politicienilor aleși democratic pentru că ei fac ce consideră în interesul statului lor, ori în România fac ceea ce fac cu țara noastră și ceea ce este apreciat ca fiind pe contrasensul valorilor europene. Așadar, nu există o decizie favorabilă asupra României în acest moment până când cei din țara noastră nu renunță la această abordare și își asumă responsabilitățile pentru a beneficia de drepturi”, a conchis Cristian Diaconescu în exclusivitate pentru PSnews.ro.

1 comentariu la “Bulgaria în Schengen, România NU. Cristian Diaconescu: Țara noastră trebuie să renunțe la această abordare! EXCLUSIV

  1. multumim lui verner iohanis cel mic! si galeriei lui! daca strangem de oua companiile cu capital strain di tarile uniunii europene , asa ca sa nu mai faca nici o miscare in front , controale pe ei zilnic cate ceva , sa vezi ce interes au apoi sa ne lase in senghen….NOI SUNTEM PREA PROSTI CA NE LASAM CALCATI IN PICIOARE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *