Skip to content
Republica Moldova

Bulgaria își îndeamnă cetățenii să plece de urgență din R.Moldova: „Părăsiți țara cu transportul disponibil!”

agora.md

Cetățenii bulgari sunt îndemnați să părăsească R.Moldova. Ministerul de Externe de la Sofia a emis în acest sens o alertă de călătorie, din cauza „situației complicate din țară”. Diplomația bulgară cere cetățenilor săi să evite călătoriile spre R.Moldova.

De asemenea, bulgarii care se află în prezent pe teritoriul R.Moldova sunt îndemnați să o părăsească de urgență, folosind „orice mijloc de transport disponibil”.

Sofia recomandă rezidenților temporari sau permanenți în Moldova să se înregistreze pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/moldova.

„În cazul în care au nevoie de asistență, cetățenii bulgari din Moldova pot contacta ambasada noastră din Chișinău la adresa str. București nr. 92, telefon: +373 22 23 89 10, fax: +373 22 23 79 78, precum și la gardă. Telefoane în timpul programului de lucru: + 373 22 23 79 83, + 373 22 23 89 10”, se menționează în comunicat.

Măsura pare să fie impusă în contextul tensiunilor care au loc în stânga Nistrului, dar și luând în considerare războiul din Ucraina. La început de săptămână, zona separatistă a fost ținta mai multor atacuri, calificate de reprezentații Tiraspolului drept „teroriste”, informează realitatea.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *