Skip to content
Coronavirus

Bulgaria îşi recheamă consulul de la Haga, întrucât acesta pretindea o ”taxă de coronavirus”

" "

Ministrul de externe bulgar Ekaterina Zaharieva l-a rechemat marţi în ţară pe şeful secţiei consulare a ambasadei Bulgariei la Haga după ce acesta a pretins ilegal o ”taxă de coronavirus” de la vizitatorii care solicitau asistenţă consulară, a anunţat marţi diplomaţia bulgară, relatează BTA şi Reuters, citate de agerpres.

MAE bulgar a menţionat că şeful secţiei consulare a ambasadei Bulgariei în Olanda, Svilen Iliev, pretindea câte 5 euro de la cetăţenii bulgari şi câte 10 euro de la cei străini care au solicitat asistenţă consulară.

" "

”Un asemenea comportament este absolut incompatibil cu serviciul diplomatic bulgar şi nu poate fi tolerat în niciun caz”, a explicat şefa diplomaţiei bulgare Ekaterina Zaharieva într-o declaraţie.

Ministerul de Externe bulgar a precizat că vor fi începute procedurile disciplinare contra funcţionarului respectiv şi că i s-au solicitat explicaţii şi ambasadorului Bulgariei la Haga, Rumen Aleksandrov.

Cazurile de corupţie în rândul personalului diplomatic şi consular bulgar pot fi semnalate la adresa de e-mail [email protected] şi pe site-ul MAE bulgar la https://www.mfa.bg/bg/anticorruption.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *