Bulgarii și românii trăiesc cel mai puțin din Europa

Sursa foto: unsplash
Sursa foto: unsplash

Bulgarii trăiesc cel mai puțin dintre toți ceilalți locuitori ai țărilor din Europa, potrivit datelor Eurostat. Iar cea mai gravă situație este în regiunea de Nord-Vest a țării. Acolo, speranța medie de viață pentru bărbați este de doar 66,1 ani, iar pentru femei – 74 de ani, transmite 24Chasa.

Spre comparație, speranța de viață în țările UE este de 80,1 ani. Speranța de viață a femeilor în UE este de 82,9 ani, adică cu 5,7 ani mai mult decât cea a bărbaților – 77,2 ani. Se dovedește că în nord-vestul Bulgariei, bărbații trăiesc cu 11,1 ani mai puțin decât nivelul mediu pentru țările UE, iar femeile – cu 8,9 ani mai puțin, arată Rador Radio România.

La celălalt capăt al clasamentului privind speranța de viață în țările europene se află încă trei regiuni ale Bulgariei – Nord-Centru, Sud-Est și Nord-Est. Abia după aceea, există câte o regiune în Letonia și Ungaria și două în România. Și puțin înaintea lor sunt regiunile bulgare de Sud-Vest și Sud-Centrul.

În toate regiunile Europei, femeile trăiesc mai mult decât bărbații. În Bulgaria, femeile au în medie cu aproximativ 7 ani mai mult decât bărbații, conform datelor Eurostat. Cea mai mare speranță de viață pentru femei este în regiunea capitalei spaniole – Comunidad de Madrid (88,2 ani), urmată de alte cinci regiuni din Spania. În afara Spaniei, următoarele cele mai mari niveluri ale speranței de viață a femeilor sunt în regiunile Rhône-Alpes din Franța și provincia Autonoma di Trento din Italia (ambele cu câte 86,7 ani).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL