Skip to content
Politică

Bulibăşeala din Bucureşti, agravată de indicatoarele rutiere FOTO

radiocluj.ro

Bulibăşeala cu care şoferii se confruntă în traficul din Bucureşti este agravată chiar de către indicatoarele rutiere, care, teoretic, ar trebui să fluidizeze circulaţia.

Indicatoarele se contrazic unele pe altele, șoferii fiind îndemnați, în aceeași intersecție, să meargă și înainte, dar să și vireze la stânga sau la dreapta pentru a ajunge în același oraș. În alte intersecții, apare situația și mai gravă în care conducătorii auto sunt îndemnați pur și simplu să încalce Codul Rutier, virând la stânga într-o intersecție în care acest lucru este interzis, scrie Cetăţeanul.net.

Venind dinspre Arcul de Triumf pe linia tramvaiului 41, înainte de intersecția cu Bulevardul Ion Mihalache ești sfătuit să virezi la stânga dacă vrei să ajungi în Piața Victoriei sau la Urziceni. Numai că la câțiva metri de aceste indicatoare se află un altul, care îți indică faptul că în intersecția cu pricina nu ai voie să mergi decât înainte sau la dreapta. Dacă ai urmat calea precizată de primele două seturi de indicatoare, ai încălcat Codul Rutier și riști să iei o amendă sau, mai rău, să ți se suspende permisul de conducere.

Codul Rutier, contrazis de indicatoarele de pe stâlpi

Aceeași intersecție, aceeași problemă. Conducând pe strada Turda spre Arcul de Triumf, la Codul Rutierintersecția cu Bulevardul Ion Mihalache, indicatoarele rutiere montate pe un stâlp te îndeamnă să virezi la stânga pentru a ajunge la Pitești. Numai că și de această dată riști să încalci Codul Rutier și să rămâi fără permis de conducere, pentru că la câțiva metri este un alt indicator, care interzice virajul la stânga, așa cum se poate vedea din imaginea alăturată.

În celălalt capăt al orașului, la intersecția străzii Baba Novac cu Bulevardul Nicolae Grigorescu, indicatoarele rutiere se bat din nou cap în cap. De această dată, îți este permis virajul la stânga, deci nu ar fi nicio problemă cu Codul Rutier dacă faci acest lucru, însă pur și simplu nu știi încotro să o iei.

Citiţi mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *