Skip to content
Politică

Bulibășeală în instanță: judecătorii au încurcat dosarul și au condamnat altă infracțiune

libertatea.ro

Citiți în cele ce urmează despre un caz de bulibășeală în justiția din România – mai precis, despre cum judecătorii de la Tribunalul Iași au încurcat dosarul și au condamnat altă infracțiune.

Întreaga speță a pornit de la patru denunțuri depuse de către agentul de poliție Cătălin Ghimpu (27 de ani) din comuna Lețcani (județul Iași), împotriva a patru bărbați care au încercat să îl mituiască. După denunț au urmat flagrantul, audierile și emiterea mandatelor de arestare preventivă, scrie vineri BZI.ro.

„In mod ciudat, cam toti cei pe care el i-a denuntat au sustinut ulterior ca ar fi existat provocari din partea agentului de politie, sau insinuari cu privire la faptul ca problema lor s-ar putea rezolva pe aceasta cale, a coruptiei. Ulterior, politistul mergea repede la parchet si depunea denuntul. Treaba se organiza foarte repede sau cel care oferea mita era chemat a doua zi pentru a fi inregistrat mai bine”, notează jurnaliștii de la site-ul citat.

Unul dintre mituitorii polițistului, Constantin Daniel Matei Tănasă, de 31 ani, a fost arestat pentru dare de mită înaintea Sărbătorilor de iarnă, iar acum, în aprilie, condamnat de către Tribunalul Iași la 1 an și 6 luni de închisoare pentru dare de mită. El și-a recunoscut faptele, beneficiind de reducerea cu o treime a pedepsei.

Din cauza unor erori materiale comise de presedintele completului de judecata, in minuta publicata joi seară pe portalul instantei au aparut mai multe greseli. De exemplu, judecatorii l-au condamnat pe Tanasa pentru luare de mita, si nu pentru dare de mita. De asemenea, sentinta instantei a indicat numele altei persoane care trebuie sa execute munca in folosul comunitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *