Burduja: Administraţiile Firea şi Nicuşor Dan n-au făcut nimic pentru a combate traficul şi consumul de droguri

Sursă foto: Facebook / Sebastian Burduja

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a declarat, luni, că administraţiile Firea şi Nicuşor Dar n-au făcut nimic pentru a combate fenomenul traficului şi consumului de droguri în Bucureşti.

Burduja a spus că primăria generală are un rol foarte important ca Bucureştiul să fie un oraş sigur, arătând că instrumente în acest sens sunt Poliţia locală, supravegherea video, reabilitarea clădirilor abandonate, dar şi centrele de tratament pentru cei care cad pradă acestui flagel.

„Cea mai mare problemă a Bucureştiului de astăzi este traficul şi consumul de droguri. Am spus-o de la începutul acestei campanii: putem să vorbim despre trafic, despre termoficare, despre spaţii verzi, poluare, toate sunt importante, sistemul de Sănătate, sistemul de educaţie, dar atunci când nu ai o siguranţă când îţi trimiţi copilul la şcoală sau la liceu, nu poţi să spui că trăieşti bine în acest oraş. Cea mai mare temere a oricărui părinte astăzi este ca, mă rog, copilul lui să nu cadă victimă acestui fenomen”, a afirmat Burduja, la o conferinţă de presă.

Potrivit lui Burduja, în ultimii 10 ani traficul şi consumul de droguri s-au triplat, iar peste 80% din tot consumul de droguri ilicite din România este în Bucureşti.

„În general, noi nu vorbim despre droguri, nu vorbim despre faptul că avem acest flagel, această creştere accelerată a traficului şi consumului de droguri. Dacă suntem oneşti, cu toţii ştim pe cineva care este victima acestui fenomen. Este un subiect tabu, dar tăcerea nu este o soluţie când vrei să rezolvi o problemă. Din acest motiv noi alegem să vorbim despre asta şi considerăm că primăria generală are un rol foarte important în asigurarea unui Bucureşti corect, ordonat, a unui oraş sigur”, a adăugat Sebastian Burduja.

El a menţionat că Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti este principalul instrument prin care primarul general trebuie să asigure ordinea publică şi, din păcate, în ultimii ani nu a existat nici măcar o vizită a acestuia la Poliţia Locală.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: