Burduja, despre atacul cibernetic:Cei care se ocupă de sistemele informatice de la Parlament au de dat nişte explicaţii

Sursă foto: Facebook / Sebastian Burduja

Cea mai slabă verigă este omul care nu respectă nişte principii, iar dacă un funcţionar intră pe un link unde n-ar trebui să intre, asta vulnerabilizează întreg sistemul, a afirmat, miercuri, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, întrebat ce părere are despre breşa de securitate de la Camera Deputaţilor.

„E un lucru inacceptabil. Mă bucur că pe mandatul meu am reuşit adoptarea legii securităţii cibernetice, care include nişte obligaţii clare pentru instituţiile publice. Cei care se ocupă de sistemele informatice de la Parlament au dat nişte explicaţii. Sunt convins că domnul ministrul Bogdan Ivan Gruia (ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, n.r.) are toate aceste detalii şi îl fericit pentru modul în care le gestionează. (…) Cea mai slabă verigă este omul care nu respectă nişte principii. Dacă există un funcţionar care intră pe un link unde n-ar trebui să intre, asta vulnerabilizează întreg sistemul. Deci, nu e atât de uşor să dai o lege mai bună”, a menţionat Sebastian Burduja, la briefingul de la finalul şedinţei de Guvern.

O breşă de securitate cibernetică a avut loc marţi la Camera Deputaţilor, dar nu există nicio solicitare de răscumpărare a datelor, a precizat Secretariatul General al acestui for legislativ.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL