Burduja, la Harvard, la Centrul Bloomberg pentru Oraşe, care are program unic în lume pentru pregătirea a 40 de primari

Sursă foto: Facebook/ Sebastian Burduja

Ministrul Energiei, liderul PNL Bucureşti Sebastian Burduja, care şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile pentru Primăria Capitalei, a vizitat, la Harvard, prestigiosul Centru Bloomberg pentru Oraşe, unde există un program unic în lume pentru pregătirea a 40 de primari, în fiecare an, din oraşe din întreaga lume. Burduja anunţă că Bucureştiul este eligibil şi vor aplica în 2025, pentru a avea acces la cele mai bune minţi din lume pentru dezvoltare locală. ”Am ambiţia să facem din Bucureşti primul oraş românesc inclus în acest program”, a spus el.

”Am revenit astăzi la Boston şi la Harvard, după anii de studenţie. Iau notiţe, aşa cum făceam atunci, de data asta cu idei despre Bucureştiul Viitorului. Am început ziua la Primăria Bostonului, un exemplu de leadership în administraţia locală pentru tranziţia verde şi inovare în politici publice locale. Echipa de experţi ne-a prezentat soluţiile primarului Wu pentru comunitate, de la un transport mai verde la tabloul de bord cu indicatorii de impact pentru cetăţeni (% maşini electrice, investiţii atrase etc.) şi noul proiect pilot bazat pe energie geotermală. Exact ceea ce ne dorim să facem şi în Capitala României”, a scris liderul PNL Bucureşti pe Facebook.

Sebastian Burduja arată că a continuat la Harvard, la prestigiosul Centru Bloomberg pentru Oraşe, unde există un program unic în lume pentru pregătirea a 40 de primari, în fiecare an, din oraşe din întreaga lume.

”Bucureştiul este eligibil şi vom aplica în 2025, pentru a avea acces la cele mai bune minţi din lume pentru dezvoltare locală. Am ambiţia să facem din Bucureşti primul oraş românesc inclus în acest program”, spune Burduja.

El arată că mulţi vorbesc despre Bucureşti, mai ales în aceste zile.

”Miza politică e mare, dar miza pentru dezvoltarea României este şi mai mare. Iar bucureştenii au nevoie de viziune, soluţii şi fapte. Vom avea o Capitală cu care să ne mândrim şi în care să ne fie drag să trăim atunci când vom şti să luăm ce este mai bun de la marile oraşe ale lumii. În centrele de politici publice de la Harvard, la care acum putem avea acces, reţeta succesului este precisă. Trebuie doar să o punem în practică. Vorba lui John F. Kennedy: “fiecare succes începe cu decizia de a porni la drum”. Înainte, împreună”, mai subliniază Sebastian Burduja.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: