Câteva organizaţii de mediu au declanşat, în ultimele zile un atac la adresa mea, a ministrului Mediului, Mircea Fechet, şi a colegilor noştri din cele două ministere, însă toate presiunile, ameninţările şi campaniile negative nu ne intimidează, ci ne motivează, afirmă ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
” În ultimele zile, câteva organizaţii de mediu au declanşat un atac la adresa mea, a ministrului Mediului, Mircea Fechet, şi a colegilor noştri din cele două ministere. Nu este primul, nu va fi ultimul. Mai nou, acestea se bazează pe informaţia „pe surse” că aş fi sesizat organele de urmărire penală cu privire la acţiunile desfăşurate de câteva ONG-uri prin care sunt sabotate, de ani de zile, proiectele energetice. Sistematic şi pe foarte mulţi bani, cu avocaţi bine plătiţi şi campanii agresive. În interesul cui, oare? Şi pe banii cui, oare? Nu pot confirma şi nici infirma formularea unei plângeri penale, pentru că aşa prevede legea, dar nimic nu mă poate opri să spun adevărul. (…) Respectăm şi susţinem rolul societăţii civile şi toate demersurile de bună-credinţă. Dar nu putem accepta vreodată acţiunile contrare interesului românilor, servind interesele celor care ne vor răul. Cei care încalcă legea trebuie să răspundă exemplar. Toate presiunile, ameninţările şi campaniile negative nu ne intimidează, ne motivează. Iar adevărul şi dreptatea înving întotdeauna, mai devreme sau mai târziu. România trebuie să fie independentă şi sigură în şi prin sectorul energetic, fără să mai depindă vreodată de cei care au folosit energia, decenii la rândul, ca armă de şantaj”, a scris ministrul, vineri, pe pagina sa de Facebook.
El a subliniat că România a investit până acum 4,63 miliarde de lei în hidrocentrale blocate de ani de zile: Răstoliţa (90% finalizată), Surduc-Siriu (89% finalizată), Cornetu-Avrig (95% finalizată), Paşcani (75% finalizată) etc.
„În total, peste 300 MW noi pentru sistemul energetic naţional, plus toate beneficiile aferente acestor investiţii, mai ales protecţia împotriva efectelor inundaţiilor. Despre ce efecte asupra mediului poate fi vorba pentru investiţii care sunt atât de aproape de finalizare?”, a precizat Burduja.
Acesta a menţionat şi proiectul strategic Neptun Deep din Marea Neagră, de 4 miliarde de euro, care va dubla producţia de gaz românesc, va genera dezvoltare şi locuri de muncă şi va reduce masiv dependenţa europeană faţă de gazul rusesc.
„Ce au în comun toate aceste investiţii? Sunt atacate şi blocate la fiecare pas, la fiecare procedură, la fiecare acord/aviz sau ordin de ministru, de câteva organizaţii. Prin aceste investiţii, energia României ar fi fost astăzi mai sigură şi mai ieftină. Am fi avut mii de noi locuri de muncă şi o industrie mai competitivă. Dar vă promit că nu ne lăsăm până când nu vom finaliza aceste investiţii. Nu sunt proiectele „lui Ceauşescu”, după cum afirmă unii. Sunt proiectele pe care vrem să le lăsăm moştenire generaţiilor viitoare, pentru o Românie independentă energetic, puternică, fără influenţe din Est”, a punctat ministrul Energiei.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News